Followers

nuffnang

Tuesday, March 3, 2009

Terkenang zaman dulu.. :-)

tadi MA baca blog abang MA, dia bagi resipi ayam bakar yang MA mintak. Jangan tak tau, abe MA ni terror masak.

Dalam blog dia tu, Dia ada story pasai kenangan masa kami kecik2 dulu.
Bila baca apa yg dia tulis, Ma pun teringat jgk zaman kami kecik2 & zaman nakal2 dulu. hehe..
MA ni ms kecik2 agak tomboy sket. Suka main panjat2 pokok dengan budak2 lelaki. MA ni tak ramai kawan perempuan dulu. Bkn apa, depa xleh main jauh2, pastu xleh main panjat2..nanti kena marah. haha..

MA ni bab panjat2 pokok cukup terror la. Pokok jambu, mempelam (pauh) tu kira biasa la. Cuma pokok kelapa je MA x panjat..hahaha.. Mungkin sebab faktor badan MA yg agak kurus cekeding time tu.. so senang la nk panjat. Lagi satu kat rumah kami dulu ada pokok limau nipis. Pokok dia cukup besar dan buah dia besar2 tau. Arwah Ayah selalu suh MA panjat atas bumbung pastu kutip buah limau tu yang landing atas bumbung tu.. peh..klu la ada kamera ms tu... leh snap bt kenangan nih.. :-p

Pastu arwah ayah MA pulak suka bela ayam, itik, arnab, kambing (bak kata abe ku..hikhik) jadi MA selalu la tangkap ayam yg kami bela tu utk bt masak.. selalunya kami kepong ayam tu masuk ke bawah rumah, pastu MA pun masuk la tangkap. Biasanya sapa yg dpt tangkap..upahnya leh pilih nk ambik bahagian mana utk mkn.. MA wajib pilih tang PAHA tu..hahaha

Klu time hujan plak, arwah ayah selalu tahan pukat kat paya tepi rumah (dulu ada paya, sekarang dah xde) keja kami tolong dia check ada ikan ke tak yg sangkut kat pukat tu. kadang2 kami (MA & adik MA ni terlebih rajin, kami p 'tolong' check pukat orang lain sama. hahahaha...
pastu kn marah la,,apa lagi..kui..kui..kui..

eeii..bestnya bila story pasai zaman budak2 dulu. MA pernah terpijak paku , pijak bara api (time ni main police n3)..mcm2 la..

psssssssssst... cuba teka yg mana satu MA? hikhik
Ni pic MA dengan kakak2 n sepupu, sedara MA. Jumpa masa balik kg aritu.dah nk rosak kn mkn kat anai2..jahatttttt
clue : sapa paling iras ngan muka ANis? hahaha

6 comments:

Suzi said...

MA...hang yg duduk pakai baju merah tu ye...
hang bkn dulu je kurus...sekarang pun masih kurus gak hihihi...

emil @ mamamia said...

kalau tak silap emil yg duduk pakai baju merah tu kan...betul tak..tu je yg mata ni nampak mcm anis..hehehe

princessharyati said...

pakai baju merah sebelah baju putih tu depan sekali betul tak??

lemongrass said...

Mama Anis,
memang lah mcm Anis yg duduk depan pakai baju merah tu.Patutlah Anis comel, mama nya pun comel, hehehe

Anonymous said...

betullah....yg baju merah tu mcm muka Anis. from cheq-sue

my little family said...

hikhik..terror la korang semua teka..Yup, betul..betul..betul... yg duduk depan tu la MA. hikhik..MA pun br perasan ada iras2 Anis sket.. Sukeeeeeeee