Followers

nuffnang

Monday, April 14, 2008

Anis Demam

Semalam bawak Anis ke klinik Ibu & Anak sebab dia ada appointment utk last cucuk dia. sebenarnya masa dia masuk setahun setengah dia dah kena cucuk ubat tiga serangkai ni, tp sebab dia kena demam campak so delay la semua schedule utk inject dia..

Anis ni mcm tau2 je , ms mula2 nampak makcik pakai bj putih tu (cik misi..hehe) dia dah pegang bahu abah dia kuat2.. nak timbang berat pun punyer la payah. mcm2 cara bt..last2..letak jgk walaupun dia dah start meraung.. berat dia? cuma 10 kg lebih je...NEXT ....ke bilik no 8

bilik ni untuk 'cik misi' rekod segala perkembangn baby kita..kira interview kita la, sambil potpet..potpet. Ms mama pregnant kat ANis dulu, datang utk montly check up cukup malas..bkn malas pe..malas dok dengar 'keramahan' cik misi' ni..garang semcm..kita dah la xlarat..kdg2..sama naik gak le..hahaha..sapa tahan beb....
lepas tu kena ke bilik No. 7 (bilik suntikan)

haa....bilik ni yg payah skit ni...Anis mmg xmau masuk...nasib baik abah ada..ms riba dia..dia dah start menangis dah..belum kena lagi tu..bila kena..cian lak tgk..kuat gak menangis..tp sat je..cik misi suruh balik kasi mkn ubat demam sbb takut Anis demam nanti..Actually, sejak smlm lagi mama dah kasi ANis mkn ubat demam..seblm balik, sempat lagi dia babai kat cik misi tu..sambil nangis.. Next appointment is on 8 July 2008 lak..

balik umah, ANis tdr sampai kul 9pm. bila bangun dia mula nangis bgtau sakit kat tempat cucuk td..badan dia dah start panas..Dah demam Anis..mlm tu 2x dia jaga dan nangis2, xsedap badan kot..td masa hantar ke rumah pengasuh dia pun..nampak xlarat je..

2 comments:

echah_syed said...

nx time kalo tak nak anis demam..balik je umah tuam tmpt inject tu ngn towel suam (towel kecik direndam dlm air suam)

insyaALLAH sbb dia x sempat nak bengkak :D

my little family said...

dah bt kak combi..mslahnyer anis ni buas..xmau duduk dia...MA letak vick kat situ..