Followers

nuffnang

Saturday, April 19, 2008

Pulut Durian + Serawa


ingat lagi tak Khamis lepas dok gaduh ngn si Roy dlm shoutbox pasai durian? petang tu Roy datang umah anto 3 bijik buah durian..kakaka...xsangka akak, adik Roy bucuk ni sanggup p beli durian walaupun dia sendiri xleh makan dan xtahan ngan bau durian ni.. anyway..MAKACIH manyak2 yea Roy bucuk..hikhik..tau kakak dia mengidam nak mkn durian..

Dah dapat durian so apa lagi? kita tanak pulut..pastu makan ngn durian la..ni style kelantan..makan pulut durian...hehe..tapi try jugak buat serawa durian mcm yang makcik kantin kasi ari tu cuma x letak ubi kayu la...mm..ok gak..first time buat cuma xpekat sgt sbb taruk sagu sikit je..

cara nak makan pulut durian ala kelantan ni simple je..ambik pulut yang telah ditanak td tu.., pastu masukkan santan mentah yang telah di campur sedikit garam, gula sedikit dan letak la durian 2,3 ulas..gaul pastu mkn je la..hehe..

1 comment:

Cik Siti Wan Kembang said...

cantik dan mengiurkannya...durian mamaanis..