Followers

nuffnang

Wednesday, November 19, 2008

Makan angin ke Cameron Highland- Part 4

Day 2- Shopping sayur di Brinchang dan ke Ladang Teh

Bergambar kat depan apartment yang kami duduk. Ni sebelum check out. confuse jap..nape abah tiba2 nampak tinggi plak ni... ada kamera trick ka? jgn marah je sayang...hehe

Anis dan Iman posing depan pintu. Tak sabar nak kuar jejalan dah..

28/11 ni cukup setahun umur Iman.. hehe..cepat tul leh jalan.. tu nak dapat 'adik' plak tu...geng lelaki yg sporting dok tunggu geng pompuan shopping.. hehe..

Lepas breakfast kat Tanah Rata , kami ke Pusat Kraftangan untuk tgk survernir yang dijual. Mama xbeli apa pun.. selagi umah tu xsiap, selagi tu la malas nak beli apa2.. bukan pe..dah xde tempat nak letak barang2 kat umah sekarang ni.. Biar la dulu.. Teh Ipah dan MIL shopping sakan tau. Tikar, bunga kering, mcm2 yang depa beli.. kereta mama dah penuh sebab angkut kentang manis dan sayur..heeeeeee... maklum la..kereta kecikkk Destinasi terakhir...ke Ladang Teh. Sebelum tu p shopping sayur. sebab penuh tangan dok bimbit barang n Anis, mama xsempat nak snap gambar. Rugi gak...lagipun hujan. walaupun hujan, tapi orang tetap ramai.. kan cuti sekolah dah bermula.....
candid photo Family . hehehe...


Anis plak tidur time ni. Rugi la tak dapat posing kat sini. Klu tak leh posing ala-ala hindustan tu..hehehe...
Buat kenangan kat Ladang Teh.. masa ni hujan dah renyai2 dah.. so tak leh stay lama2 kat situ..kang demam plak.. huhu

Pastu kami p minum teh kat kedai yang disediakan sambil beli teh2 yg pelbagai jenis. Teh strawbery RM8 sekotak. Klu beli kat pasar malam kat Brinchang tu dapat 3 RM21. Boleh campur nak perasa apa. Mama beli teh serbuk sbb nak buat teh rebus.. Mama ni hantu Teh..hehe.... Antara yang sempat Mama beli. tak banyak pun.. maklum la..tgh bulan..kehkeh..cuma hujung bulan..rasa berganda2 lagi tu... hehehe.. nasib baik gak kereta kecik..klu tak..akan ku angkut selagi mampu..hahahaha....
Jagung dan kentang manis. Kukus je...tak payah rebus nanti hilang manisnya..

Tak tau bila plak nk p ke sana lagi. Tp mmg best la p tempat sejuk2 ni. Rasanya tahun depan akan ke sana lagi... lagipun dekat je.. tempat semua pun dah biasa.. cuma tgh plan nk ke Genting plak... tp yg tu xtau bila..huhu..

To Pak Long, TQ for sponsoring Apartment for us. TQ daun keladi..hikhik.....




5 comments:

QiStinA's said...

MA seronok yek..gi holiday... teh yg banyak flavour tu mmg sedap kan.. moi mmg borong masa gi dulu.. siap gendong ke dubai.. org dtg umah jamu teh tu semua tanya teh apa nie...sedap..they all ingat teh arab..ha..ha..rupa2 nye teh cameron... moi beli lemon n strawberry...

CikMin said...

MA ..klu ke genting roger2 la..boleh juin sekaki..eh..sekaki lak..byk2 kaki la juin...hehehe...

Suzi said...

seronok tu jejalan...blm pernah bawa anak2 gi cameron lagi ni...balik nantilah...

p/s: lepas n cuti2 kat adelaide lak...dah nak musim buah ni...syokkkk...

my little family said...

Moi: Ma suka yg lemon tu..Strawberry pun ok gak..

Cikmin: Haa..ni mesti slalu p Genting ni....hehe

Suzi: masa dok kat Adelaide tu jejalan le puas2..dah balik sini payah dah nk p kan? CH anytime je bila dah ada sini..heeeeeeeee

my little family said...

Suzi: jgn lupa beli magnet fridge tu ka MA tau...hehe