Followers

nuffnang

Tuesday, January 13, 2009

Anai-anai

Sabtu kerja-kerja clearence almari baju. Abis 2 bijik almari kena serang kat anai2. kami pun apa lagi..ari tu buat serangan balas la... akibatnya..2 bijik almari dihumban ke tong sampah besar. huhu.. banyak dokumen dan fail2 yg hancus... Yang sedihnya gambar graduation MA pun dia sapu bersih.. pastu 2 set album gambar hadiah masa hari perkahwinan kami pun di makan.. hampeh sggh!!!! kain baju xbanyak yang rosak, ada selai dua je yg kena let go.. yang lain masih sempat di selamatkan.

petang tu, bila kerja2 pelupusan almari tu selesai, kami keluar p survey almari baru utk ganti almari yg dah musnah. Yea la, abih mana nk letak semua stok baju yang bertimbun2 tu kan? Dapat almari baru..yea..yea... psst..bukan almari aje tau..siap katil sekali. tp almari tu lepas CNY baru sampai sbb kaler yg kami mintak- hitam solid dah abis stok, kena tempah dulu..huhu.. kali ni kami ambik yg sliding plak, save ruang sket..maklum la, bilik kecikkk.. baju2 plak? alamat masuk kotak dulu la baju2 ku dan hus tu...

Tikar Getah pun kena tukar baru sbb rosak, ..kali ni MA ambik kaler light pink supaya bilik cerah sket. Asalnya nk ambik kaler light grey tp xbanyak stok..

Balik mlm tu, panas badan makin menjadi2, kena demam panas plak. Tekak perit, nak telan pun susah.. bibir pecah2.. Esk dapat MC 2 ari.. (Ahad- Isnin)

Katil suruh tokey tu hantar ari ni. Dan la MA dan Hus kemas2 skit bilik tu.. Xsabar nak tdr atas katil baru..hehehe...

7 comments:

KV said...

huhu..sayang nya gambar yg menyimpan seribu memori tu rosak habis.

echah_syed said...

lorr dlm lemari pun ade anai-anai ker??

1st time combi dengo beb..

Intan Rosnitta said...

Sedih campur gembira coz dpt almari + katil baru... emmm

:P

my little family said...

KV- ambum tu kosong..MA xletak lagi gambar..plannya lepas pindah nanti nk bt...nasib baik la album saja..xterkilan sgt

Combi: asalkan kayu kak, anai2 mesti ada nyer..kat kg dulu pun abis buku2 study+pic kecik2 rosak..

Intan: tu la pasai... kurang la sedih pasai pic graduation aku ghaib...huhu

che'iza said...

Memang sakit hati kat anai2 ni... rasa cam nak bakor jer.......

princessharyati said...

jaga2 inai2 ni macam cik-T tak leh marah2 nnti dia mai balik.. awas!! almari baru tu nnti dia mkn balik. u kene cari sarang dia kat mana mesti bersarang bawah lantai u maksud i dlm tanah atau liuar umah kene hapuskan sarang besar baru dia tak masuk kene tanam ubat dlm cement

my little family said...

che iza + Yatt: rsnya sarang dia dlm pintu toilet. mmg nk kena tukar dah pintu tu. ambik yg sliding je..senang.. wisau lak kat almari baru nanti..huhu