Followers

nuffnang

Saturday, April 25, 2009

Astana Kasih~ My Kitchen Cabinet finally

Finally....KC MA dah siap ponnnn..... Klu nak tau MA cukup berdebar2 tau nk tgk KC ni. Bukan pe, takut kaler yg kami pilih ni tak cantik. Risau sungguh. Masa nk langkah masuk ke umah petang td..hati rs semcm gak.. aduh la...mcm ni ponn ada ka? kehkeh...

MA masuk je umah tu tak terus ke dapur sbb masa tu dia orang tgh dok pasang KC. MA masuk bilik dulu tgk progress cat. Cepat tul uncle tu buat..kata nak start esk cat tp arini dah separuh rumah siap dia buat. Bakinya..esk. Bila dah siap cat..maknanya boleh la kami cuci & samak rumah tu... lega2...

ok, citer pasal KC tu.. Hus yg p tgk dulu..pastu dia mai jumpa MA yg msa tu dok dlm bilik sambil renyih2..( good news jekk) katanya..CANTIK tu... so dia suh MA p tgk pulak. Dan taraaa...ni la hasilnya..cukup puas hati la..MA ponn renyih sampai ke telinga tu..LEGA yg AMAT .

Kiang lagi lucu, dia takut2 nk tanya MA , takut MA tak puas hati. Bila MA kata "ok sgt" sambil sengih dan angkat ibu jari..lega dia..
"lega oo kakak,..belum abis pasang lagi ni pun, kakak (dia panggil MA kakak yea..) dah puas hati.. ~hampeh tul Si Kiang nih..
Sebelah dapur kering

Ni pulak Dapur Basah

Tempat oven, microwave etc..
Ni pulak cermin kotak tempat simpan sabun, berus gg segala.
Yang ni Kiang kasi free je..klu beli mau 'latus2' jgk.

Apa komen korang? Cantik taK? Klu korang rasa tak cantik pun MA xambik ati..sbb kami dah puas ati... (Bedah..ko jgn dengki ngn den.. cepat2 sewa rumah sebelah rumah den ni..klu nk tgk KC den ni ari2..hehehe)

17 comments:

diniedinar said...

cantikkkk! eee sukeeee dgn konsep kc tu :x

shiemz said...

Kalu shiem jadieq bedah... bukan takat dengki... jeles, sakit hati, busuk hati, makan hati... semulah! Mang cun giler arrr dapat KC mcm nie kak... i like...~! hikhik.. sory ek 'bedah' (mcm kenal jerk).. gurau je yek... :D

Suzi said...

cantiklah ayu...mesti tak sabar nak masuk rumah baru kan??
lepas ni selamat mencuci n angkat barang...

bilalah nak ada rumah sendiri ni...

lemongrass said...

cantik betul KC mama anis.Sure tak sabar nak pindah kan1 :-). KC dah cantik2 mcm tu, sure makin bersemangat lagi lepas ni nak masuk dapur kan Mama Anis, hehehe

ummi afifah said...

cantiknye.. mmg jeles habis ni..

my little family said...

Diniedinar: mula2 tu berdebar jgk tau sbb Kiang kata Top dah hitam, klu KC hitam nanti tak canti.. Nasib baik x ikut cadgn dia suh selang seli ngn kaler putih, nanti jd DAM.

Shiemz: TQ.. :-) haha..Bedah tu mmg...smlm dia dengki ngn Kiang sbb bt KC MA jd cantik..hahaha

Suzi: tu la, smlm tdr sengihhh..kaka

LG: Harap2 pun, sbb skrg ni dah lama x cuba bt resipi2 dr blog..sibuk sampai masak simple2 je..

Ummi: TQ..nanti leh la cedok idea ni klu nk bt KC kan? :-)

PuteriSatu said...

cantik....tapi naper ada border kat tetengah tuh eh...akak rasa klu tak de border tu lagi nampang lapang n luas....

Dewa said...

Pewitt!
ok tip top
meme lawa, warna kegemaran aku..
sokong 200%

kirana said...

cantik kakk!kelassss
dah agak akak nk pilih hitam hehe igt tak enti dulu akak suh teka?

MA,tanak pecah divider tu ker?
nampak cam terhalang..kalo bukak lagik luas n senang pergerakan kot
eh saya sajes2 saja..hehehe

my little family said...

puteri satu: Divider tu mmg dah asal ada. Asal plan nk peceh tp xtau nape tak jadi pulak..Hus kata leh nampak sket beza wet&dry kitchen..apa2 la..

Dewa: Pewitt...suke3....konsep pun orden kontemp kan?

Ana: Pandai tul teka..hehe..devider tu dah siap letak tiles rs sayang lak nk pecah. tgk la nanti2 klu rs mganggu, kita proceed kot. hehe

MaMaMi said...

Salam,

siyess, mmg jeles tahap xsedaq dighi. Udah lama ngidam kc sebegini ghoper. Memang marbelles, sangat praktikal sbb wet & dry kitchen hanya dipisahkan dgn divider. OooWwhh...sememangnya makmi jelessss...

my little family said...

MaMaMi: sabaq mami..sabaq noo...hehehe

Jun said...

MA, cun dah tu..percaya x..umah akak x d kitchen cabinet ponnn! mcm dapo kat umah kt kampong tu ajer..ekekeke

ainul02 said...

uihhh..cantik juga kak ayu..lama dah ni menanti..nak tgk dapur ni siap. bila tgk gambar lakaran mcm sempit ja. tp bila dah cantik la. nampak mcm luas.

sreSHAziela said...

cantik kak ma nye KC.. mahal tak kak? ade plan gak nak buat KC ni.. tp harga riban2 lah.. takut

my little family said...

k.Jun: yea ke? xpe..mana tau kot2 nanti kak Jun bt yg mebeles kan? MA ni KC cantik2 tp msk xtau la..best ke tak..hahah

ainul02:yea ke? akak pun byk kali gak dok pikir, elok ke bt mc ni..2,3x jgk tukar plan ni..hehe

sreshaziela: harganya tu dlm RM8900. tu termasuk dinding sbb KC akak bentuk U shape. rs2 mahal dak rega tu?

genny da bomb said...

kak ayu baru tgk kc nih..cemana saya leh terlepas tgk entry ni ek..ooo cuti lama aritu kot lupa nk selak2 yang belakang...hehehe

cantik2 kak ayu..kelasss gitu!