Followers

nuffnang

Thursday, September 24, 2009

Dah keja balik dahhhhh...

salam semua...emmmm kompom ramai lagi yg tgh bercuti nih. Amboiiii..sakan nooo korang raya? hehe.. Ari ni MA dah start balik keja. Klu ikutkan nk direct gak sambung cuti tp xpe la, suami keja jadi baik MA pun keja gak. Lagipun kn bertolak ansur ngan officemate yg lain sama, plak tu bos time ni masih kat kampus, 1st week of October br dia masuk office. so kn gilir2 la cuti..Kang nanti klu MA nk ambik cuti lain kang depa xmau tolerate, mampos!..hikhik.. Tp officemate MA ni mmg baekkkk & sporting lah.. kira xpayah nk bertekak2 nk ambik cuti. :-)

Awal raya ni MA dan hubby tak sihat sgt. MA dengan suara yg serak2 n kdg2 tu xkuar pun ada, pastu batuk2. Suami plak demam. Tp 'aura' balik kg bt dia cepat kebah..cuma selsema je ttp x hilang. Tp abah bt magic mlm raya tu.. klu sebelum ni kat umah nk bangun pun tak larat, asyik dok melepek atas recliner tu (sampai plan nk kuar shopping bj raya pun kena kansel) tp kat umah mak magic sungguh abah... boleh lap almari, vacum, sapu segala..kalah MA dia bt keja.. tu la dikatakan aura raya... semua berkobar2 bt persiapan kan? :-)
(hrp2 berterusan la sampai ke umah kita nanti ekkk...) :-p

Tema kami tahun ni 'xde tema'. tang ni malas nk citer... ni bt MA xsemangat sgt nk raya ni sebenarnya.. so kami pakai je ikut suka kaler apa, Anis kuning/oren( mak tok Biah yg presentkan, TQ kak Biah yea..), MA pink putih dan Abah plak putih mcm nk p akad nikah...huhu..
p/s: nampaknya xleh lagi la MA masuk contest Baju Raya Sedondon next year....haha :-p

2nd day baru sedondon, MA biru, abah tee biru & mek anis pun sama (yea ka? lupa la..hahaha)

actually nak upload gambar sama ni ( xbanyak gambar pun) tp tgh charge bateri kamera dulu. Abis lak. nanti dah siap MA upload ekk..

korang yg tgh beraya kat kg tu, enjoy2 la raya ekk..nanti nk balik jgn lupa bwk kheta elok2 plak....kat sini 'jam' ooooo...

2 comments:

lemongrass said...

Mama Anis,
boleh lah camtu join kita orang pakai baju raya tak pernah sedondon, hehehe... Entah bila lah agaknya nak sedondon ni :-)

my little family said...

Lg, next year bt la sedondon..mesti sweet sgt tau..hehehe