Followers

nuffnang

Sunday, September 13, 2009

malang tak berbau

Petang Rabu lepas kami ke KL sbb abah ANis kn attend meeting. Bertolak dah petang so kn standby nasi grg kot2 kn berbuka dlm kheta nanti.

mula2 excited la jgk sbb benda ni x plan pun, alih2 p KL. Leh la Anis main ngn Syafik. Kami stay kat umah akak je, senang. On d way ke KL, Lepas je tol juru, tiba2 masa nk potong 2 biji lori . ..mcm bunyi mercun pastu prakkkk..cermin kereta retak seribu. rupa2nya kena batu
terkejut bukan main kami. dah la dok line belah kanan. Depan pulak mmg tak nampak apa2 langsung. Tu nasib baik cermin tinted, klu tak kompom kn muka nih.

Abah anis automatik bg emergency light & signal ke kiri. Nasib baik time tu kheta tak banyak. kami mmg refer pada side mirror kiri je sbb depan mmg xnampak langsung nih. kami berhenti betul2 kat sebelah ladang nenas. Masa tu kul 5.30 lebih kurang. Lepas call PLUS, dekat 20minit baru depa sampai dan htr kami ke bengkel yg berdekatan (jauh gak)

dapat la pengalaman naik kereta tunda PLUS tuh ngn ANis..hehehe

Anis sibuk dok tanya, "mama, kita nak p mana ni? Abah mana mama?" hehe

dari luar, skali kena retak seribu.
dari dalam, mmg xnampak apa la kat luar..


kat bengkel.
bengkel ni operasi 24jam. lepas pasang semua, siap dalam kul 9pm. terbang la RM380.00
nasib baik ada bwak duit spare..huhu..

No comments: