Followers

nuffnang

Tuesday, June 15, 2010

Bonda sakit...

Sabtu lepas kami semua bergegas balik kg sbb adik call bgtau mak sakit teruk. Mmg kebelakangan ni kesihatan Tok Mek agak kurang baik tp bila adik bgtau langsung tak boleh bangun dan buka mata jadi kami semua risau gak.dah la yg ada kat kg masa tu cuma adik & anak saudara je sbb yg lain kena wakilkan Tok Mek ke kenduri sepupu di KL.

Bertolak kul 1 tghari dan dlm kul 7 lebih kami sampai sbb jalan 'jam' maklum la musim kenduri.
Masa sampai Tok Mek masih tido lepas kn drip 2 botol air. Kesian tgk Tok Mek, nk bangun ke bilik air pun kena papah.

mlm tu MA sefamily, che sue, teh mimie, Lan & Deena, Long, Fati, serta che Na sfamily sampai. kami plan nk bawak Tok Mek ke hospital utk check detail.

pagi esok bawak Tok Mek ke hospital Pakar Perdana di KB . Dalam kul 3pm lepas x-ray, drip air sebotol & bg oksigen Tok Mek dihtr ke wad.
Hari ke 2 ni.. kira dah boleh bangun dan makan sdri.
sebahagian family yg datang meriuhkan wad tu. xpa, Tok Mek mmg suka bising2 ni.. cuma nurse je xbrapa suke..hehehehe..

hari Ahad semua anak cucu tok mek sampai. penuh wad tu kami serbu sampai nurse segan plak nk masuk.hehe.. Tok Mek , alhamdulillah dah beransur baik. InsyaAllah hari ni (Selasa) dan boleh keluar kot.

3 comments:

cikmanggis said...

semoga tok mek cepat sembuh

genny da bomb said...

ha semalam mama gitau cik som masuk wad..cemana kak ayu dh ok ke dia?hope dah ok la

my little family said...

cikmanggis ~ amin..TQ yea..
Genny ~ yup, kelmarin dah discharge.. dah beransur baik..esok kami balik lagi..nk tgk dia mcmana dah.