Followers

nuffnang

Tuesday, January 11, 2011

awal-awal tahun dah kena admitted hospital

sambung citer admitted kat HSAH.. :-)
admit petang Isnin tu.. lepas siap segala proses dan dapat "gelang habib" MA kena bermalam kat Tingkat 7.. dlm bilik tu ada 4 katil.
kira selesa sungguh la sbb toilet pun dlm bilik. xperlu nk kuar2.
MA ni pantang sket klu toilet jauh sbb i kan kaki toilet..kekeke..

my "habib jewel" kekekeke..

esoknya ANis datang melawat ngan abah .
pastu mak teh, csue dan teh Mimie pun. :-)

biasa la, dok dalam wad mana leh make-up.. nanti org kata giler meroyan pulak..kekeke
ngan uniform pink..kekeke, mula2 xmau pakai..skali kena paksa daaa... huhu..

abah/syg yang keletihan sbb kena uruskan Anis pagi2 sowang2.... cian syg :-)


bila dok dalam wad ni biasa la.. keja tido & mengelamun je la.. tp MA xleh tido sgt pun..
kejap2 doctor masuk, kejap2 nurse masuk, kejap2 pelawat, pastu tambah ngn cleaner.huhu.. nk tido pun xsonang...

Selasa ~Ist day jugak nurse panggil MA ke bilik suntikan untuk belajar cara2 nak jadi doc..kekeke
sbb MA kn cucuk insulin sdri nanti..
maaf kat sini MA x ambil la gambar, kang free je den kn marah kat nurse tuh nanti.. :P
mula2 tgk tu seriau jgk weh.. tp bila MA dah bt sdri.. mm.. senang je.. xde la sakit pun.. (ceh! berlagakkk..hoho)
sbb my peyut agak cekang so nurse suggest cucuk kat paha je..
lepas cucuk tu agak letih sket rasa badan dan kdg2 mcm pening pun ada. so klu kat ofis tu kn standby air yg bergula la sket.. kang free2 ja pengsan nanti.. :-P

klu kat peyut.. (this is not my pic ya everybody..kekeke)

paha lak camni la lebih kurang.. (also not my paha ya. :p)
klu rs aurat, jgn nengok ya tuan puan.. kekeke


Rabu ~2nd day kat wad, dah boring nih.. mintak2 la leh discharge arini.. :-)
kul 11am doc pakar datang check, lepah tilik punyer tilik buku rekod & sedikit soal jwb (tu dia)
dia bg MA discharge petang tu.. horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..... suke2..

petang tu hubby datang ambik MA.
lepas settle semua urusan kat Unit Hasil (sib baik ada GL..free je la.. :-) )
kami ke cafe teman hubby & ANis mkn.

xsangka kat sana terjumpa ngn sorang pembaca blog MA dari KULIM. dia kenal ANis (maybe sbb rambut ANis tu..kekeke) xsempat MA nk bergambar ngan dia.. TQ ya sbb sudi bc blog MA ni :-)
jgn lupa tinggal jejak nanti kat s/box tu... :-)


ANis mai ambik mama ni tau.. :-)

bergambar sblm balik...

13/2 nanti MA kena ke sana lagi utk follow up..huhu...


6 comments:

Chik Na said...

gerun gak Chik Na kalu nak kena cucuk diri sendiri :)

anyway..semoga kesihatan MA bertambah baik

ana-kirana said...

kak ayu kena warded sbb apa?gula tinggi ker

eRni SunaRti said...

dulu masa pregnant anak ke 2 pon kena slalu check darah..tapi x de la smpai kena cucuk sndiri...control makan gila2....takut sgt ader effect kat baby...anyway..get well soon...sy follow blog awak ye..rumah kite dekat jer...heheh

my little family & kaftanbatik said...

Chik Na, MA pun mula2 mcm tu gaks..tp sib baik jarum kecik.. xde la sakit.

Ana, yup... :-( tp dah discharge dah.. leh la merasa dok Hotel HSAH 3 ari 2 mlm..kekeke

eRni,ya ka? tu la..ni dlm control pun kdg2 leh terbabas gak,,kekeke
dok Astana gak ka? :-)

genny da bomb said...

uikk..nape kena insulin ni kak ayu??gula tinggi ke?

my little family & kaftanbatik said...

Genny: xlepas piawai..ISO fail..hahaha (ada tinggi sket :p)