Followers

nuffnang

Wednesday, March 23, 2011

My precious demam.. mama susah hati.. :-(




sejak semalam ANis demam.
balik petang tu dia dah kata pening-pening kat cik Sue dia.
malam tu masa nk tido pun bgtau mama kata "Anis pening mama"
bila mama pegang badan & dahi dia..dah mula panas sket.
jadi bagi makan ubat demam sebab tak mau melarat.

dalam kul 4.30 am ANis dah mula meracau2 sket dlm tido. 
pastu kul 5am dia mula menangis. 
bila mama tanya kenapa, dia kata dia pening.
pegang badan dia, mmg panas.
"ish ..xmenjadi ka ubat semalam?"
Mama picit2 kepala ANis , tp makin lama makin kuat dia menangis pastu cakap nak muntah.
terus kejut abah, suh angkat ANis sbb Mama tak larat nk angkat dengan peyut memboyot nih.
Abah riba Anis, tiba2 dia terus muntah. sempat tadah ngan saputangan & tuala je.
mama cepat2  ambik besin untuk tadah Anis muntah.
dan ambik ubat demam skali.

cian anak mama ni...
nak ambik cuti dah banyak dah ambik.. ingat nk simpan la jgk, tp tgk pada keadaan Anis ni nampak gaya mmg kena ambik EL. dia pulak klu demam teruk mcm ni mmg xmau p rumah pengasuh.
terpaksa la sms bos bgtau ambik EL sbb nk bw ANis p klinik. lagipun petang tu Mama pulak ada appointment dengan doktor.

dua2 kami ambik EL kelmarin. 
pagi tu ANis masih muntah2 dan pening. keja dok nangis ja..
jadi kul 10am kami ke klinik pakar kanak-kanak .
Doktor kata dia demam + food poisoning.
bagi ubat tahan muntah ,demam , air garam dan ubat cirit.

balik tu lepas makan ubat dia rest jap. Dlm kul 2.30pm mintak Csue jaga & mama ke klinik Ibu pulak ngan abah. huhu..
start minggu ni, tiap2 minggu mama kena bt check up ke sana sebab dah masuk 9 bulan. 
tu belum kira kena jumpa doktor , doktor pakar, buat BSP etc.. selagi tak bersalin..selagi tu la kena bt routine ni..

pagi ni Anis masih tak ke sekolah.
badan masih panas, tp ingat dah beransur kurang.. alih2 masa abah dukung ke rumah pengasuh.. tiba2 Anis muntah atas baju keja abah.. abes la baju abah dengan bau "perfume muntah" Anis.. :-)
cian lak tgk ANis melepek atas karpet umah pengasuh.. ish.. nak tinggal pun xsanggup je rasa..
td dah pesan kat pengasuh.. klu ANis masih muntah2 dan makin teruk..call je mama.. nanti mama p ambik ..
Ya Allah, mintak2 Anis makin baik ....


 

No comments: