Followers

nuffnang

Saturday, February 18, 2012

sudah jatuh ditimpa tangga.. :-(


tak sampai seminggu kami sekeluarga di uji lagi...
kali ni mama pulak excident, otw ke klinik.

kereta mama kena langgar dek motor dari arah bertentangan.
memang mama tak sangka sgt2.. dan mama tak sedar pun ada motor sebab kat situ ada selekoh.
mama pulak dari arah bertentangan nk masuk ke simpang.

bila tgk jalan depan clear, mama bg signal dan masuk..alih2 datang motor yang laju terus belah kereta mama.
bila masa dia datang pun mama memang tak perasan, sedar2 'BAM!!!" bunyi kereta kena langgar dr belah penumpang.
dan mama boleh tengok budak tu terbang ke kanan mama.
Ya Allah..terkejut giler la.

nasib baik masa tu mama sorang ja.. tak bawah ANis dan Hasif.
syukur sangat2.
mamat tu mama ingat teruk la..tp lepas p tgk dia di hospital, cedera ringan ja.. n staff hospital cuma sapu ubat kuning ja..tp pastu dia ke unit kecemasan lagi sbb katanya sakit kaki n claim jari kaki dia patah.
maybe dia takut sbb tu bukan motor dia.

ntah la.. serabut kejap mama rasa.
rupanya nak settle kes excident ni memang renyah.
kena turun naik balai polis, p workshop..itu ini.. huhu
dah la hubby tak sihat lagi.. kesihatan mama pun makin teruk, asyik batuk2..sampai nk tido pun susah...dan sakit pinggang.

 leh bayangkan sendiri kelajuan motor tu ..sampai mcm ni jadi kereta mama..huhu
sik baik mama tak laju sama..klu tak lagi teruk mamat tu. :-(

hubby dengan bertongkat terpaksa teman mama ke workshop kheta. 
sedih bila tgk kereta kesayangan jadi mcm ni.. huhuhuhu...


lepas ni pening nak pikir mcmana pulak nak p kheja sebab mama cuma ada kheta tu ja..
adoiii...stress jap!!!

apa2 pun, mama pasti ada HIKMAH disebalik semua ni..
cuma pohon diberi kekuatan untuk lalui segala cubaan ni... AMinnnn

p/s; esok kena ke balai lagi utk settle kes tu..lotihhhhhhhhhhhhhh


glitter-graphics.com
glitter-graphics.com

4 comments:

HASNAH said...

kesiannya.. banyak2 bersabar ye..Insyaallah semoga diberi kesenangan nanti..

sue zainun said...

sedihnya..tabahkan hati..ada hikmah di sebalik ujian yang diberi..mana tau lepas ni dapat rezeki pulak..:)

my little family / kaftanbatik said...

Hasnah & Sue Zainun.. TQ.. pasti semua ni ada hikmah kan. klu Allah x sayang kita, dia x akan uji kita mcm2 kan?

dh 2x mama pakai baju terbalik ni..kot2 pasni nk boleh rezeki plak kot.. :-)

ana-kirana said...

sabar kak..ada hikmah tu ..nasib akak tak de apa2...kete takpa leh repair...