Followers

nuffnang

Monday, February 25, 2008

Anis bt mama risau

semalam hati dah xberapa sedap nak p keja. rasa xselesa kat kepala..mcm berdengung pun ada. terfikir jgk kenapa rasa mcm ni..

Tghari, time rehat dapat call dari pengasuh Anis (mak tok) tanya pasal bengkak kat tepi kepala Anis. Ingatkan bengkak yang dia dapat ms dia stunt selasa lepas..(ms dok main nyorok2 ngn abah dia) tp kata mak tok bengkak ni belah kanan bkn kiri tempat stunt tu.. terfikir gak , cuti lepas xde dia terjatuh atau kena apa2.. tp suara mak tok tu mcm panik. memandangkan ms tu kuar ngn kawan..naik kheta dia..so kena tunggu dia settle keja sat.

kami singgah kat rumah pengasuh Anis (mama panggil kak Biah) tgk Anis dok main2 mcm biasa. tp bila kak Biah tunjuk tempat bengkak tu, mmg terkejut mama. Besar jgk tempat bengkak tu..pastu lembik bila pegang. mama mula risau, ye la..klu bab2 kepala ni..cukup risau lgpun Anis ni br bleh lari2 dan memanjat..takut ada terjatuh kat mana2. rasanya bengkak tu baru timbul sbb seblm ni ms sikat rambut, xde apa2. Nasib baik dia tak menangis atau merengek..tp tgkkan keadaan bengkak tu bt mama xsenang duduk.

Call abah mintak dia balik segera sbb nak bawak Anis p klinik. Mama balik ofis bgtau bos mintak kuar awai , explain pasai Anis. Rasa sebak tiba2 ms sembang ngn bos.. ms tu tanpa sengaja mama nangis.. :-( (teruk tul aku ni)

kami bawak Anis ke klinik Pakar Kanak2 Harcharan. Dr Harcharan kata bengkak tu actually dah lama, maybe seminggu tp baru membesar dan kami br nampak sbb terlindung dgn rambut kerinting Anis. Dia bagi injection kat punggung untuk hilangkan bengkak tu tp akan ambik masa seminggu untuk hilang sbb dia lembik. Mama x kisah, asalkan Anis ok. Kuat jgk Anis nangis ms kena cucuk..cian sayang mama..

Sayang jgn buas sgt tau...jgn buat mama risau lagi..

1 comment:

Jun :) said...

hi mama anis..heee...mmg risau...akak dulu2 pon gitu gak..budak2..jap2 jatuh, pastu terlanggar sana sini..hbby plak jenis risau..kna gigit nyamuk pon mcm kna gigit beruang dia punyer risau..hahhaahaa...sabo j la..kalu dah cek dr ok...x per la..