Followers

nuffnang

Monday, December 15, 2008

Kereta tanpa tayar???



Pagi tadi, on d way nak ke ofis masa MA lalu kat dalam taman perumahan yg MA tinggal ada sebuah kereta Myvi kaler putih yang parking kat tepi pagar luar sebuah rumah teres 2 tingkat. Kereta tu dah xde tayar. bukan 1 atau dua, tapi semua tayar kereta dia dah hilang. Kesian tuan punyer kereta tu. Kereta tu baru lagi..yg sedihnya siap di lapik ngan batu jongkong utk support kereta yg dah terjongkit sbb xdpt balance. MA rs tuan punyer kereta x sedar lagi , maybe tgh tdr atau bersiap2 kot. mesti terkejut beruk la nanti dia.

ish risau la....kat taman MA yg multi race nih mmg bila nak tiba time2 raya espcially Krismas..kejadian curik2 ni mmg aktif. Last year aunty sebelah rumah MA tgh siram bunga kat depan umah dia pun kena ragut rantai leher. Depa ni jahat tul..

p/s: rugi sebab tak sempat snap pic kereta tadi. maklum la, MA tgh drive! tumpang simpati kat tuan punyer kereta.. Mesti sport rim cantik tuh...

4 comments:

KV said...

dulu kt kampung hubby pun kes cam ni la. 4-4 tayar hilang.

AHMOI said...

salam kenalan...kesiannyaa tuan kereta tu..tak fasal-fasal tayar sudah hilang..

my little family said...

KV+AHMOI..tu la..geram la ngn pencurik nih.. depa malas nk usaha..tau nk ambik hak org.
xpernah pikir susah senang kita cari duit. Ikat kat pokok pastu lepas kerengga br padan muka...

niza salleh said...

alahai siannya dgn tuan punye kete..sape ler laa yg mendajal tu.ish2