Followers

nuffnang

Monday, January 5, 2009

Anis sekarang

Makin cerdik Anis ni. Macam2 benda baru yg di buat, kadang2 nak gelak pun ada dengan perangai dia. Mulut dia mmg A.
pot pet..pot pet..( i wonder where she got the habits eh?) kekeke
Suka membebel..mcm pagi tadi ms MA tgh drive kuar dr umah, tiba-tiba ada motor yang potong kheta kami, boleh dia cakap..
"ee..moto ni..apo la" macam mak nenek.
Pastu klu nak masuk bilik, mesti 3 benda ni wajib dia angkut -bantal peluk kecik, eton(bantal keldai ) & bantal strawberry dia. tp dia akan suh MA atau sapa2 pegang." pedhang(pegang) sat, beyat(berat) kekeke..

kadang2 tu puncher Ultraman pun dia nak suruh angkut naik ke bilik dia.. penuh bilik tu dengan barang2 dia je. Pastu kat bilik nak suruh pasang cd. 3 cerita yg selalu dia tgk :-
  • lagu ikan kekek iklan alam sekitar,
  • teletubbies dan
  • citer superhero sbb mat kacau dia kata)


time makan nak makan sendiri `"Anis bt...." x bagi orang suap
Klu dia gaduh ngn che sue @ teh dia " tumbuk kang baru tau"

smlm masa kami tgh tgk tv tiba2 dia ajak abah dia p shopping "Jom abah copping(shopping le tu) p Tesco, Anis nk naik tuda(kuda) tinggai che sue.." hahaha..mcm2 la.. suka sgt naik kuda kat Tesco tu..

Ptg ni xtau apa plak citer dia. tp yg pasti..hari2 mesti gaduh ngan che su @ Teh..hikhik..

4 comments:

lemongrass said...

Rambut Anis mcm maggi goreng yg Mama Anis masak semlm, hehehe ;-). Makin bertambah curlynya kan, susah kan nak jaga! Anis ckp loghat utagha ke?

my little family said...

LG, Anis pakai 2 bahasa (kedah+kelate) hehehe..Rambut cukup payah nk sikat/dandan..klu pengasuh nak dandan bg plak..

KV said...

mesti byk soklan dia tu!! Penat nk jawab. Haha

niza salleh said...

alahai cukup bijak berkata2...cute jerkk nengok curly hair dia tu..