Followers

nuffnang

Wednesday, February 4, 2009

Tgk rumah

Semalam MA dah bgtau nak p tgk rumah kami yg dah siap tu kan? So lepas kerja kelmarin MA sekeluarga + Che Sue dan Teh Mimie ke Tmn Sri Astana utk tgk rumah kami tu. Xcited tu xpayah ckp la... Developer bagi kunci utk kami masuk dan check takut ada problem kat rumah tu sbb depa nak issue CF nanti. So kena check cepat sbb kemungkinan CF akan dikeluarkan hujung bulan ni atau awal bulan depan, katanya lah.. (ingatkan tgh tahun ni baru dapat)
sebelum dapat CF tu kami xboleh baiki atau tambah apa2 lagi kat rumah tu..kira prosedur biasa la kan? cuma masuk dan check takut2 ada kerosakan je kat situ. lepas dpt CF nanti br la boleh bt apa yg suka.. tp MA rs peringkat awal ni xbanyak kot nak bt, cuma pasang apa2 yang patut je dulu... Yang lain2 tu tunggu dapat durian runtuh la plak..hehe


Jeng2...bergambar di depan rumah. Agak luaskan porch dia..hus kata boleh letak 3 bijik kancil ni..

Ni ruang tamu/living room kami. luas gak la utk rumah teres kan? :-)
ni plak bilik tdr utama (master bedroom) xtau mcmana la nk letak almari, katil segala sbb mcm sempit sket. ish..ngada2 tul..hehe plannya nk pasang almari siap tp tgk budget dulu la.. ada rezeki lebih, boleh la klu tak..KIV dulu tp ttp masuk dlm list nih..hahaha...
permandangan di ruang makan, dapur dan ke bilik no 2 dan 3. mmg luas sbb tu kami minat kat umah ni. lagi pun ruang dapur agak terlindung sket dr ruang tamu..
pic toilet pun nak snap gak tu... hehe... apa2 la..
ni plak bilik no 2 dan 3. bilik no 2 tu rsnya sejuk sket sbb siling dia mmg tinggi. Yang no 3 tu ada tingkap sbb dok belakang.
ni belakang rumah. deretan rumah kami belakang sekali. Asalnya akan naik satu line rumah lagi tp developer kensel. MA rs sbb terlalu rapat dengan tepi tu..takut tanah runtuh kot.. ok la.. hus kata tanah lapang tu leh bercucuk tanam.. emmm iyo lah..elok2 tanam, time nk kutip hasil..hilang..kakaka..
depan rumah kami.
( pemandangan dr dlm ke luar rumah.) kaler ijau ni peberet che sue + che Ani a.k.a Long.
ms kosong mcmni nampak cantik je kan..seragam. tgk la bila dah semua duduk nanti. mcm2 bersidai kat tepi pagar tu.. emmm ckp pasal sidai..kat mana ekk MA nk sidai kain nanti?
happy sungguh mek sorang nih.. berlari ke sana- sini.. posing sana , posing sini.
cara posing kat gate..kehkeh..cantik kan gate tu...tu gate utk rumah jenis semi D. Depan rumah kami.
ha...kan dah luka... syok sgt lari2 sampai luka lutut. tu maintain lagi tu..
xnangis tp dok senyap sket la..hehe
ikut Teh Mimie posing. hehe..
ni plak umah semi D depan rumah kami. cantik jgk design dlm rumah dia. Harga rumah dlm RM160 k dan ke atas. Tp Porch agak kecik..xpe, halaman luas gak..leh bt taman tu...

11 comments:

Ngoh said...

Lawa, lawa... teringin nok gi tengok dekat. Bila nih. Masuk umoh ni keno kenduri besar. Paling2 seko lembu tuh.

Ogy said...

cantik umah ma...
umah semi d kt sana baru 160k...huhu rumah g yg ciput tu pun kat sini dah 180K ++......isk isk...

KV said...

wah, chek jgn tak chek.

kirana said...

besar..luas..cantik!
puas hati..tgk porch tu lebar gilerrr..pagar pon dah lawa..

selamat mendecor..selamat alirkan duit ...hihi..

my little family said...

Ngoh ~ klu sekor lembu tu baik suh Lan join bt kenduri kawen skali xpun suh teh kawen skali..hahaha...

Ogy ~ tu la..ramai yg kata murah la kalau nk banding ngn tempat lain..

KV ~ jenuh chek..ado la 2,3 bendo nk kn komplen

ana ~ alhamdulillah..nk decor tu yg pening sket nih..kn buka buku la...haha..tang RM tu lagi satu hal..leh demam di buatnya..hahaha bkn takat yg mampu tp blog ana pasti jd panduan nanti...hehe

my little family said...

ana ~ bt takat yg mampu dulu..hehe

Suzi said...

wah seronoklah dah ada rumah sendiri ye...tahniah...
cantik rumah nya...

Azie said...

cek dinding2 dia ya...jgn miss tgk...mana2 yg tkopek, retak sikit pon komplen jer..dulu masa A pindah rmh mmg cerewet..siap ketuk parquet tangga 1 -1 mana tau kosong hehehehe...kdg2 pemaju ni wat keja asal jadi jer..rmh A dulu manyak retak..bila komplen depa repair balik..

my little family said...

Azie: TQ manyak2...Nanti MA bgtau hus..:)

lady spring said...

wah..cantik la rumah ma, kita minat kat toiletnya..hehe..coz cantil tile dia,pagar pun cantik..developer wat gitu or ma yg dah renovate..coz kita pun baru beli rumah lum dpt kunci..tp tile biasa2 jer..nice to meet u

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片