Followers

nuffnang

Saturday, April 4, 2009

epinya ari ni....hehehehe...... (letih tp ttp epiii)

pelikkan tajuk n3 MA kali ni? kehkehkeh.... tp tu la hakikatnya..
pasai apa ekk MA epi? tunggu.....................bila dah siap 'benda' tu nanti br MA leh cerita tau.. (dan MA akan snap pic sebagai bukti nak tayang kat uols) kehkehkeh... (sukenye...) yang pasti mlm ni MA akan tidur sambil senyum sampai ke pagi... :-)

Aktiviti MA & Hus arini cukup2 padat. pagi2 kami dah keluar ke Astana KAsih utk check meter air dah pasang ke belum. Klu belum nk p report (arini halfday palk depa keja..so pulun la ) Sampai ke A.K kami terlupa bawak kunci umah. adoi la, so terpaksa la cari K mintak tolong buka pintu umah. masuk2 umah ni yg ada berita gumbira dr K.. nanti MA citer kemudian... (suprised)
Simen dan bata yang separuh siap. untuk KC.

progress umah plak ~MA tgk bata2 dah naik sket utk bt KC. Isnin ni K akan start buat KC tu sbb nk kasi acuan dia betul2 kering. Lgpun esk dia cuti. Bayar RM 2K kat K utk gril & wiring. Aritu dah RM500. K ni bila keja dia dah siap br dia mintak duit. Yg RM500 dulu tu kami yg saja bg dulu, dia x mintak ponn... hehe.. (terlebih baik plak kami nih)
Lagi gambar2 acuan utk KC. Tak sabar nak tgk depa siapkan KC ni. Petang kelmarin ada pekerja mai hantar Jubin & tiles utk KC ni..

pastu kami ke kedai tgk katil yg kami nk ambil petang ni. Kemudian ke kedai lampu "Bright & Bright" utk beli lampu, kipas segala... emm.. kat sini pulak dekat RM600 lebih terbang.. apa yg kami beli? lampu down light, kipas, lampu bilik, lampu kalimantang, wireless bell, etc. kena cepat sbb kul 2.30pm dah janji ngn kawan nk angkut sket barang transfer ke A.Kkat Kedai lampu. atas tu contoh2 downlight. Sakit tengkuk dok dongak..aritu bawak ANis dia kalut nak balik..xdan pilih apa ponn..

dah byk kali MA call kak Tini tokey langsir utk dtg ambik ukuran tingkap+ sliding tp xdapat2..frust tol.... nape ekk?

2.30pm ~ balik umah on time Die dah sampai ngan lori. Angkut sedikit barang utk hantar ke A.K pastu kami smbyg & hantar barang ke A.K. rehat ponn xsempat ni!!!

Settle semua singgah makan kat Subaidah & beli mangga extra mangga pintu ekk bkn buah mangga itew..). Patah balik ke A.K (mcm org gila lak rs..hahahaha) p kunci pintu/ grill sbb dah masuk barang..takut gak kan?

LAst sekali ambik Mak Sue (dia tunggu kat tol tp kami plak p ambik kat bus station..hahaha..dah pening dah kami ni..)

Adoiii...skarang ni kul 10.05pm. Nak tunggu mak sampai kat umah Ipah sbb pasni nk kuar lagi p htr mak su p tdr kat sana... xtau la kul brapa lak balik ni.. bengong dah rasa. Takut2 esk MA MC /EL sbb badan penat..x cukup rehat...

p/s: bt geng2 pkg ku yg bc n3 ni, jgn mare ekkkk.... hahahaha
pic will upload later..xlarat dah nk upload.. very TIRED.

Mcta..aku tdr renyih sampai pagi la..walau letihh...

6 comments:

CikMin said...

ermmmm...apa tu ye..x sabar ni...

my little family said...

tungguuuuuuuuuu..dah siap nanti MA tayang ekk..hehe

genny da bomb said...

peknen ke kak ayu??ke tukar gril baru??

my little family said...

genny: hehehe..peknen tu dak lagi...on d way yg tu..hikhik..

kirana said...

rasanya yg syiok tu pasal grill tu nk tukar ek??hihi teka jer


mmg letih nk masuk umah..tp seronok kan..
wah seronok MA dah beli set katil..jeles2

my little family said...

Ana: :-).. katil tu sbb ada offer so beli je la..yg sampingan tu MA pasang siap je nanti. bilik ponn kecik..