wah2!..kan main seronok yea..??? mkn chinease food nih... terliur den... dah la tak ajak..siap kim gambar suh upload lagi. mana aci wei... Lin kali klu kami p KL, jgn lupa..bwk kami p makan kat sini tau... huhu
Antara menu2 yg di'kerja'kan oleh besday boy & d geng.. Pic besday boy wif his fiance xde ponnn... apa la....
16 comments:
nie mkn kat Restoran Puchong
Restoran E2-6-74, Permai Vila.. haha!!
nie masok sendiri nie! hehe
fotostat lg buku resepi..
nati kito buat lg, leh pakak raso..
huhu
sedapnya nmpk..lan buat sdiri ke apa nih??dh buleh bukak restoran aa kalo buat sdiri..nmpk cam kedai hehe
nie masak sdiri..
lum gaji lg xleh mkn kat kedai, hehe gawat!
cost pun xbyk, barang2 semua beli kat tesco.. huhu, udang ngan ayam murah seh kat tesco..
tp tgk buku resepi leh la.. :)
waaaa..best nih lan blajo masak..nk harap abe hafiz blajo harap laaa...tunggu siap ja suma..takat goreng telur je la buleh..hihi
sapo hok jd tuke masok??? hihihi... ok lh masok sdiri... jimat byk weh...
sedap ah napok ude tuh... buleh mitok resipi dok.... teliur nih... nyum.. nyum.. nyum..
berek nati kito karang resepi dio..
mudoh jer..
ude tu gaul ngan kicap soya cair (lupo la brand kicap tu, nati kito tgk smula), lado besar skit cice, bawe putih skit cice, halio skit cice, dan daun sup skit cice.. pastu gaul skali nge ude, taruk skit gare la pastu perap kejap.. ingat behe2 tadi keno cice halus..
kemudian maso nok goreng tu cam biaso la celup telur putih, gaul dale tepung jagung, pastu gaul dalam bijan, terus goreng jer la.. siap leh mkn..
Ooo.. panda mmasok jugok deh.
ha boh!
biaso la, blaja slow2..
seney nati bilo jd suri rumoh.. huhu!! ;)
lan..bagi la resepi utk sayur pak choy tu..nmpk cam sedap ja..hehe
Le, bui resipi tuh, jgn xbui..Genny nk bt ko Hafiz tu..hehe
Mudah ajer! mengikut resepi yg telah dipelajari, cara2nya adalah seperti berikut:
Sayur hanye celur sahaja.. jgn layu sgt.. sudah celur, angkat dan susun rapi2 la..
untuk kuahnyer
sos tiram, kicap soya cair (1 sudu kecil),bawang putih (padai2 cekere la), cendawan (potong ikut suka la), tepung jagung & garam.
Mula2 tumis bawang putih sampai naik bau, masukkan kicap soya, cendawan, sos tiram, kacau2 dan tambah air la skit.. utk nk pekatkan tambah tepung jagung jer la.. jgn lupa garam secukup rasa.. dh puah hati, angkat kuah tu, kemudian tuang atas sayur yg siap dicelur td.. sedia untuk di mamam..
Arghhh, Alhamdulillah!
hehe tq lan..dah copy dah ni..bila nk buat nih..sesi makan2 ala2 chinese plak..
wei... kicap cair boh doh, pah boh plok gare... nati x telebih masin ko??? naik ah daroh kali nih... hehehe... gulo x buboh ko??? (de namo ore kelate, x lepah nge gulo jugok... hahaha)
aku xbt kot lan sbb tunggu che sue bt je...kan nanti rumoh kami berjiran..kakakaka..
p/s: lubang pagar Anis nk g umoh sebeloh pun siap doh tu..hahaha..
ni kes berat ni.... merosakkan pagar umah org... x lamo lg gak..'teh, che cu, anis nak pi umah che cu, anis nak titoq cni nah....'isk..isk..isk..
Post a Comment