Followers

nuffnang

Friday, May 22, 2009

Ronda-ronda cari rumah sewa

Rabu lepas keja kami pusing2 2 taman untuk cari rumah sewa. mesti pelik kan, dah ada rumah sendiri tp nak cari rumah sewa lagi ka? Sebenarnya rumah sewa ni untuk adik & kakak MA nanti. Bila MA dah pindah hujung bulan ni, depa pun plan nk kuar sama. Klu boleh nak cari yg dekat2 dengan rumah MA. Mula2 kami target fasa C (fasa rumah MA) tp xde la nmpk org nk bagi sewa..yg nak jual terus tu ada la..hehe.. Jadi kami survey fasa B dan jgk A di bandar Sri Astana dan jgk Bandar Puteri Jaya-sebelah bandar kami.

Ciri2 rumah sewa yg adik & kakak MA nk :
  1. mesti la porch yg boleh muat 2 biji kereta sbb masing2 dah ada kereta sendiri. tp xbanyak yg ada porch besar mcm ni.
  2. Tak mau yg besar sgt
  3. mesti ada grill. Kan 2 org pompuan yg nk dok.. :-) security is important.
  4. Area rumah pun penting jgk..xmau la area rumah yg sunyi dan tersembunyi.
So pendekkan cerita, cari punyer cari, punyer cari..lepas reject mana2 yg tak memenuhi ciri2 td so ptg tu kami terjumpa sebijik rumah teres -lot tepi yg nk disewa. Sbb excited sgt, kami beria2 call empunya rumah yg nk bg sewa tu. Jejaka yg masih muda rupanya( tu dr sudut suara la-xjumpa lagi) Sebenarnya dia pun br je iklankan rumah dia utk disewa. RUmah baru lagi, fasa B (rumah MA fasa C) cantekkkk..leh berjiran..kehkeh..depan padang permainan pulak tu.. sukeee Mek ANis.

tp masalahnya dah ada yg br je call nk sewa jgk rumah tu. ish, dah jumpa yg berkenan tp ada org nk jgk. Tuan rumah tu kata dia akan confirm balik takut org tu jadi nk sewa.

Khamis pg, Teh Mimie call lagi, saja nk kacau . Nk bgtau kami ni mmg nak sgt2 sewa nih. kIRA 'DESPERATE' dah nih.. dia dah serba salah, so dia janji Ahad ni akan call balik sbb dah janji nk jumpa dgn 1st caller tu Ahad ni. frust sket la.. Fuh! mintak2 la org tu xjadi sewa....huhu...

Ni la rumah contoh yg adik & kakak MA nk sewa tu.
Mahalia nama dia. rumah contoh mmg la cantik..sbb dah hias segala kan?
idea ni leh MA cedok sket utk rumah kami nanti kot..pokok2 tang porch kereta tu..hehe

p/s ; Aku pulak yg kalut..hahaha xpe..tumpang seronottttt