Followers

nuffnang

Wednesday, May 6, 2009

Entri merapu meraban

Dah lama tak membelai diri sendiri nih. N3 kali ni nak story & mintak pendapat korang ttg produk yg sesuai untuk kulit MA nih. (ceh! ingat kan apa kan?)

1. Kulit Muka
Dah lama terpikir nak try pakai apa2 set penjagaan muka nih. Yea la, skrg ni tgk muka mcm kusam & gelap sket. Tp xtau nk try guna set apa. Ada yg rekomen Sri Mawar tp tgk member yg pakai tu xde perubahan punn (mungkin sbb depa ni pakai tak serius kot) MA sekarang ni pakai Olay je ngn foundation. krim malam pun xpakai. MA teringin nk try set Mary Kay yg Honey pakai tuh tp reganya YA Allah...bt masa ni xmampu den.. latus2.. Simple/ dermalogical pun mcm ok tp xtau la sesuai ke dak?2. Berat badan
Ayoyo..ni masalah banyak berat..seberat badanku.. Camno nk kasi slim balik nih..badan dah makin naik, ramai pulak yg tegur (ku tensen walau muka maintain senyum tau! ;-p) MA xleh tahan lapar la.. wajib pekena nasi. benda lain xmakan xpe tp nasi tu klu xmakan boleh ketaq badan2 nih.. hehe..
So, korang yg slim mlim tu leh kasi cadangan jugak tak? Ada cadangan apa2 supplement yg boleh mengenyangkan dan ganti nasi tak?


Jadik nak mintak pandangan korang la ekk..Semua cadangan di alu2kan tp tulun la pastikan reganya tak mahai tau..den tak mampu kang..kekeke.. (Den ni bukan Dato Siti atau Ivana Trump)

p/s: semalam p cari Nestum, kunun2 nk minum mlm2 xmo mkn nasi la, tp kat Parkson dah abis pulak.. spoil betui. esok pulak nk cari..
mesti o/mate hus baca nih..hahaha..malu den... bt2 xnampak je la ekkk..kekeke

5 comments:

kirana said...

opismate ana pakai sri mawar tu..nampak berkesan ngn dia..nampak glowing muka dia..ada kadang2 kluar kat blog ana gambar dia.
kalo pakai tu kena menten wat facial..baru nampak kesan..kalo tak ..lamabat sket la kot..
ana pakai gak dulu..tak larat nk menten..mahai n kecik lak tu bekasnya..tp ada la nampak kesan tu


untuk diet tu..ana rasa herbalife tu mahai kot mau.sebulan rm700 lebih kot kalo tak salah la.kwn ana dok sevey aritu nk beli..last2 dia amik biodex ja..ok la ..turun jugak dia kata..

apa kata akak makan buah2 jer..kalo lapas telan buah haha
tembikai tu byk air..mkn leh kenyang gak tu

my little family said...

Ana: mm..tu la, gatai nk jaga muka nih..hus akak pun pakai set ala2 dermalogical tau..lupa lak nama dia, kalah akak..

Set boidex ekk? nanti akak try survey..herbalife mmg mahal..tu xbeli2 tu..kekeke

anyway TQ 4 d advises.

KV said...

meme kv tokleh komen bab2 ni. Tok tahu lasum. Haha

diniedinar said...

skrg ni mmg byk produk facial.yg pntg mesti sesuai dgn jenis kulit kita & takda hidrokuinon(btl ke eja ni..?)

tang produk slimming tu..hmmm..search la ye. akak pun tgh menservey2 nih. akak plak jenis tak bleh mkn ubat2 sembarangan. tu yg ssh tu

genny da bomb said...

saya pun pakai olay jek..tak berani la nk tukar mcm2 hehehe..tgk kak ayu dah cun dah pun tu hehehe..

bab nk kurus tu hehehehhehee..no komen..diri sdiri pun tak kurus2 hahahahahaha...jus diet mate 5 tu ada gak dgr org sebut..yang dr jitra tuh pe tah nama dia..cam positif feedback gak tu..