Followers

nuffnang

Tuesday, June 2, 2009

Pindah ke Astana Kasih..akhirnya...

Assalamualaikum semua. rindu tak? hehe.... sowi bebanyak sbb hilang tanpa berita. dok kalut2 sampai lupa nak bgtau Sabtu lepas kami dah pindah ke rumah baru . MA start ambik cuti hari Khamis lagi sbb nak packing brg2 ni. byk betul brg2 kami tau...nasib baik ambik cuti Khamis tu klu tak.. mmg x sempat la. Sabtu dah start angkut barang2 semua.

Tp frust sket sbb MA lupa tul nak snap gambar2 masa kami tgh packing kat rumah lama tu. Gambar2 masa angkut barang pun MA x ambik sbb segan pulak, depa dok angkat brg2 yg berat2 tu..kita lak dok klik..klik..ambik gambar. :-)

Kerja2 angkut mengangkut ni start kul 10.30am Sabtu lepas. Time tu hujan renyai2..risau lak takut jadi mkin lebat. alamat tak pindah la nanti. tp nasib baik semua berjalan lancar. Punyer la banyak barang kami sampai terpaksa bt 3 trip. Kami guna lori 3 tan (kata tuan punyer lori tp MA rs lori tu 2 tan je..) Kos sewa lori RM200 sbb 10minit je nk ke rumah baru MA tu.

sebahagian barang2 yg di kumpul.Ni baru sket ni..nanti balik ptg ni MA snap gambar2 yg lain. Sibuk dok settle sampai lupa nk ambik gambar2 nih.
Satu lagi.. Ni bukan barang2 kami saja tau, ni termasuk la barang2 Che Sue & Teh Mimie. maklum la depa pun pindah jgk, rumahnya.?
sebelah rumah kami je..berjiran pulak la kami nanti..hehe..
Baru sket ni.. Ni yg kami angkut sendiri2 sblm guna lori.. hehe..
Dlm bilik pun ada lagi..huhu... Gambr2 lain esk MA letak yea.. jgn terkejut sudah..haha..

kerja2 angkut mengangkut tu selesai lebih kurang kul 2 lebih gak la. lepas makan (tapau nasi beriani tau) kami tunggu Astro pulak mai pasang brg2 dia.

Ni waktu petang dlm pukul 5.30pm, lepas selesai kerja2 angkut brg dan pasang astro.
Kerja2 pasang aircond pulak. 2 bijik nak pasang kat rumah kami + rumah che sue.
compressor pasang kat dlm bumbung,kira tak nampak kat luar dinding la..
cantik gak..xperlu la pecah2 dinding tu..sayang tau , klu dah pecah nk kena touch up balik..
astro pun kami pasang kat atas bumbung terus..
pasang kat dlm bilik.. kos buka aircond kat rumah lama ,
servis dan pasang kat rumah baru RM220.00.
Aircond kak sue cuma kena RM160.00 je sbb dia br je servis.
Pukul 7 lbh settle semua.

tu la aktiviti kami yg amat padat hari Sabtu lepas. lepas settle rumah, kami kuar settle perut kami yg dok berdangdut ni pulak. hehe..lotih2... xpe, Ahad & Isnin kami cuti..jadi kerja2 kemas tu kita bt hari Ahad & Isnin je..

7 comments:

Lee D'Langkawi said...

Csue ngan Teh pindoh jugok?

my little family said...

yup. umoh dio sebelah je umah kami. pahni nk kn buko pagar sebeloh la, nk bui lalue ko puteri ku nih nk g 'ziarah'..hahaha

PuteriSatu said...

waa.. tak sabar nak tengok umah dah berkemas nanti tu..hiks..

csue said...

tau lh.... gi maghi gi maghi, dok dekak ceh jugok... kigho mek anis wak mace umoh sdiri lh nati... keno maroh ko ma n bah gak, laghi gi umoh sbeloh... hahaha...

my little family said...

che sue:nk wak guano, mok akak dok dekak etek..hehehe..

my little family said...

Puteri satu: xtau la bila nk siap kemas semua ni..hehe..

Jubah said...

sori la ganggu...awak x kenal saya pun..tgh survey pasal2 plaster siling, tiba2 masuk dlm blog awak..kebetulan umah yg saya br beli pun kat seri astana tapi teres 2 tingkat..nk tanya skit bleh..brp kos plaster siling n KC yg awak wat 2..saya dok di langkawi, so susah skit nk survey2 nie..-mas-