Followers

nuffnang

Wednesday, June 3, 2009

Langsir oh langsir..

saja xde story bagus nak citer. kali ni MA nk tunjuk langsir rumah yg tempah hari tu. Ongkosnya ngakk perlu tau..murah aja ya... jangan la pulak kata nak menunjuk2..saja2 je..nk 'hias' blog MA ni..hehe...

Untung ambik rumah lot tengah ni sbb 'jimat' sket tang langsir. tak payah beli langsir banyak2 sbb rumah kami x banyak tingkap.

hari tu MA pernah bgtau yg MA cuma nk bt langsir yg simple ala2 Eric Leong je kan. Ni la hasilnya..yg ditempah yea..bkn dijahit sendiri.. klu jahit sendri xtau mcmana rupa langsir ku ni..hehe.. Night curtain je belum beli lagi.. nanti2 la dulu.. tunggu dpt 'durian runtuh' plak.
langsir utk bilik tdr ku... pun simple..xde crown2 pun.
Ni pulak bilik ke 3. Ni bukan langsir biasa. Langsir ni tebal khas utk elak cahaya tembus masuk. Bila tutup langsir ni, bilik akan jd gelap, walau siang hari. so kn buka lampu la klu nak cerah. mula2 Ma xtau pun ada langsir mcm ni..(jakunnya aku..hehe) ni kak Tini la suggest sbb MA nk langsir yg leh elak cahaya direct masuk ke bilik. maklum la bilik belakang , xde pokok lak tu.. Asalnya nk pasang blinds je tp bila pasang kipas, nanti bising lak bunyi blinds tu jd kami ambik langsir ni je..
untuk tingkap dapur kami guna blinds.

11 comments:

kirana said...

cantik2..less is more..simple..
blind tu pon lawa hehehe

ana mkn byk gak kat langsir huhuh 4 4 sliding door ..jenuh

my little family said...

xpe, sbb dia dah tau budget Ana besar..hahaa...

KV said...

yay!! Lawa!!

my little family said...

KV: ni musim nk guna langsir simple2, xtau la klu mari angin nk pakai hok ala2 VIp puloks..hahaha..kering che abe nanti..haha

MaMaMi said...

Salam Ma,

Sweet, xsarat sgt. Kadang ade yg sesuai & ada yg tidak curtain yg heavy². Just nice (bagi den yg tak pakar ni...ngeh²..)

my little family said...

mamami: kira boleh la yea..sesuai la ngn umah kecik ni...hehe

mie said...

bila lapang saya nak pi sp nk pi rumah puan ayu..

csue said...

ishk..ishk..ishk.. sapo ni heh??? curious weh...

my little family said...

mie: boleh aja..silakan tp klu mai skrg kn tolong kami mgemas la..hahaha....
Mie dok mana?

genny da bomb said...

waaa..dah pindah dah kak...cantik2..saya pun suka simple2..sbb tu la umah simple smp takdak apa kakakakkaka..byk benda takdak lagi kat umah tu

my little family said...

genny: ish..akak umah tu byk tul brg..tp brg yg xguna..hahaha...mcm majalah2 & benda2 yg xpenting...yg patutnya ada, xde pon..hahaha..nanti nk double checking balik, mana xpakai akan ku sedekah kat tong sampah..hahaha