Followers

nuffnang

Saturday, July 25, 2009

agenda yg tak dirancang.. shopping pokok

Petang td kami keluar ke pos laju utk pos beberapa parcel to our customers. Tp frust sbb pos laju cuti la hari ni. :-( MA pulak mmg lupa yg ni minggu ke 3 , buang masa je rushing ke sana (pos laju) sampai tak sempat nk lunch.

Pastu kami ke bank & singgah kejap ke kedai utk beli keperluan dapur. On d way balik hus ajak survey pokok untuk letak kat rumah. Maklum la rumah kami ni xde pokok langsung. So tak nampak 'seri' la bak kata Teh Mimie.. Kami decide ke nursery kat Taman Rhu (Tikam Batu)

pokok buluh ni RM30.00 je , murahkan?

memandangkan kami tak plan pun nak ke sana so MA xbawak la kamera. Sampai je kat sana, survey punya survey hus berkenan nak beli pokok buluh & Ma pulak ambik pokok palm Jawa. Ingatkan latus2 la.. tp tokey nursery ni bg harga RM30 je sepokok utk pokok buluh & RM25.00 untuk pokok palm tu . Alang2 dah sampai situ kami beli lagi beberapa bijik pasu yg macam2 patern termasuk tanah dia. Total semua RM105.00.Lepas diskaun.. hehehe...

Ni pulak pokok palm, MA nak letak dlm rumah. Bila nk tukar pasu pun xtau la ni..hehe


Lepas tu singgah pulak ke nursery kat Taman Semarak..wahhh..sini lagi byk pilihan tp agak mahal sket. MA cuma survey2 je sbb kami plan nk beli pokok berbunga yang digantung tu, Lupa la nama dia. Tp next month la beli, yg kami beli cuma bunga kembang 10 -3 bag , batu sungai dan 1 pasu bulat. RM 29.00.

pokok kembang 10, betul ke nama dia ekk? bantai je la..

Next month la pulak kami tambah koleksi pokok2 kat rumah kami ni.. hehe.. Nak kena pikir pokok apa pulak yg nak beli ni..

2 comments:

csue said...

pokok kembe 10 ko kembe pagi??? kalu kembe 10 gak, x de lh aku nk tgk pagi2... aku tubik x puko 7 lg... hahaha

my little family said...

meme doh, klu tubik sblm 10am meme tok leh tgk ah. dio nk kena panas. xpayoh siram sgt..tu sene nk jago tuh..hahaha