Followers

nuffnang

Sunday, August 2, 2009

tambah koleksi lagi...


kelmarin kami sekali lagi ke nursery utk beli tanah dan jugak pasu. Kan MA dapat pokok free yg mintak ngan tukang kebun hari tu. Klu nak beli 3 jenis pokok ni mau puluh2 hinggit gak. Klu nak save, mintak je ngn tukang kebun kan? lagipun depa selalu trim pokok tu ..alang2 buang je mcm tu baik kasi kat MA kan..kan? pasni nk mintak pokok puding pulak.hahaha...

tapi biasa la, bila dah sampai je kat nursery nih, jenguk..intai..bt gatai2 kaki pulak p ronda2 dlm tu.. (bukannya nak terus p ambik pasu & tanah..hikhik..) akhirnya..'terbeli' jgk la 2 pokok lagi...huhu
kali ni pokok yg xmau cahaya matahari sangat sbb MA nk letak dlm bilik air & dalam rumah..

dekat maghrib kami start operasi tanam pokok ni ke dalam pasu baru. hehe..

ni rumah cikgu yg MA cerita tempohari. Snap curi2..hehehe...
Yg ni gambar penuh.. Snap dari jauh
Ni pokok2 yg kami tukar pasu kelmarin. termasuk pokok yg MA beli & mintak kat tukang kebun sekolah.. :-)
Pokok palm ni kami letak dlm rumah je. sebelah tu pulak poko bunga kembang 10. baru lepas alih ke pasu besar sket. Pokok yg paling senang nak tanam, cuma petik dan cucuk jek.. pastu xperlu air byk pulak tu. senang keja MA..hahaha

harap2 nanti pokok kembang 10 tu akan jadi mcm ni la kelak..

5 comments:

kirana said...

huishhh cantik unah cikgu tu kak...cat hijau dia tu lawaaaaaaaaaaa

cat kat pagar tu la tak lawa sket..yg dlm lawa gilerrrr

reena said...

rajinnye dia... pokok kite byk yg mati kekeringan... huhuhu...trokk btol kan?? haha

genny da bomb said...

wahhh dah sakan membeli pokok lak kak ayu..hihihi..cantik2

pokok yang mama beli aritu satu dah mampos..kakakkaa..pokok cili..yang lain2 masih ok lagi..instead pasu kosong yang tanam pokok kunyit ng misai kucing dah tumbuh dah..hihihi..takde la rasa bersalah sangat..

Acacia said...

mnik, baru beli pokok ek? nampak cam ader pokok fern?? brp beli?

my little family said...

Ana: tu la..nanti nk try mintak nk masuk dlm umah dia lak..kehkeh

reena: xpe sis, u rajin kait bj..byk kelebihan tu.. :-)

genny: tu la..smgt berkobar2..satgi mama mesti gelak tuh..

Acacie: pokok fern tu yg dari umah lama- br trim..tp kat kedai dlm 10 hinggit je..cantik gak tgk..