Followers

nuffnang

Thursday, September 3, 2009

ngomel hari Khamis

Salam semua, 2,3 hari ni rasa malas nak snap gambar utk tayang kat blog. nak update blog pun xtau nk citer pasal apa. So layan je la citer basi ni..

-No entry. This toilet is under construction-.

Tak tau bila siap. Klu nak tau sejak MA pindah ke umah ni 3 bulan lepas..masalah kami ni - toilet tgh yg 'berbau' . Padahal kami mmg tak guna pun toilet ni. Mcm2 pewangi toilet dah MA beli. Dulu masa mula2 pindah ingat bau tu sbb kita tak guna.. so kami guna utk cuci baju je la sbb ada washing machine dlm tu. Dan klu2 ada sapa2 yg datang. Tp ttp berbau. Yang teruknya kadang2 sampai ke ruang tamu. Segan pulak jika ada org datang, nanti ingat kita tak cuci tandas lak. So few weeks ago kami ke site dan komplen pasai tandas tu. Dan Sabtu lepas br depa datang utk check. Rupanya depa silap pasang dan kena pecahkan untuk tukar bowl yg lain sbb bowl asal xtangkung air & direct ke tangki. Tu pasai bau dr tangki luar leh masuk. Lepas siap pasang balik, baru la toilet tu x berbau lagi... Cuma nk tunggu developer mai pasang tiles balik sbb tiles tu dah pecah depa ketukkan? Sbb aritu tiles kaler tu dah abis so kn order la.. xtau bila sampai. Tp rsnya esok kot.

Esok pun kami nak techinician Sen-Q datang untuk servis peti ais yg kami beli tu. Pun tak tau pasai apa tiba2 bahagian beku tu tak sejuk.. Buat ais pun tak keras. Semua kn settle waktu pagi sbb petang tu plan nak balik Alor Setar dah. Nak berbuka & bersahur umah Mak plak. hehe..Anis dah xsabar2 nak balik tu..

p/s: nak masak apa pulak hari ni yea.?

5 comments:

genny da bomb said...

oo ye ke kak..huhu..mesti tak sedap duduk kan berbau...takpe la tu dh ok kan...hehehhe..

idayu @ ayu said...

sabor ya MA bulan pose nie.sy pun ada masalah gak ngan umah, air dr bilik air serap kedinding..tension..yg leceh nak panggil pemaju, baiki, tunggu lg..aduihhh

my little family said...

genny + ayu: dah ok, cuma tunggu nk pasang tiles je.

my little family said...

peti pun nasib baik under warranty lagi.

ummi afifah said...

happy belated birthday anis.. sorry lambat wish ye...