Followers

nuffnang

Monday, October 26, 2009

i'm satisfied

lunch td mcm yg MA dah bgtau dlm n3 seblm ni MA ke Senheng utk settle kes peti ais tu. Mesti u all nak tau MA pi ngn sapa kan? hehehe... MA p ngn adik MA , Teh Mimie.

Janji ngn sorang lagi member utk teman tp dia pulak tak dpt datang sbb kul 5am td baru balik dr Penang sbb keja kat Jom Heboh smlm,jadi kami berdua je la yg p. Nasib baik adik MA ni tegas dan keras sket orangnya.. kecut gak la adik jurujual tu sbb 'kena' ngan Teh Mimie. Sampai dia tak leh nak cakap apa, dan mintak nk refer kat HQ dulu. Lama jgk la MA tgk dia dok sembang ngn kawan dia dan try call HQ tp xdapat sbb lunch hour.(Kesian pulak tgk dia..) SO dia mintak tempoh dlm kul 2 / lepas lunch hour sbb semua staff di HQ dah kuar makan. Masa tu kawan MA yg x jadi dtg pun call dan MA pass kat adik tu.. Tak tau la apa yg dia sembang tp adik tu nampak takut dan janji akan cuba settle sebaik mungkin sbb tak mau masalah kami ni berpanjangan.. (kn ugut nk report la tu..)

tadi lepas sampai kat ofis , lebih kurang 2.35pm adik jurujual tu call bgtau HQ dah setuju tukar peti tu based pada harga asal MA cuma kn tambah sket sbb peti baru ni harga lebih sket dr harga peti yg MA beli. ok la tu , rsnya tu baru betulkan. Klu peti baru tu lebih dari harga peti yg MA beli , MA takde masalah nak bayar bal dia.

Jadi petang ni driver mereka akan hantar peti baru dan ambik peti lama tu semula. Lega sggh rasanay.

~:: To Teh Mimie & Tyson, TQ so much sbb tolong ekk...really appreciate it ::~

p/s: nanti kita letak gambar peti yg baru tu ekkk..

5 comments:

genny da bomb said...

yup..itu baru betull!!kalo rega peti lebih dari rega peti lama baru la bole bayar..ape kes susut2 nilai ni kan..hohohooho..

kadang2 kena tegas sket kak ayu..dorang ni pandai nk amik duit kita jek..kena ada ayat gertak2 sket ekekkekekeke

lemongrass said...

Yeay....Mama Anis dah dapat peti ais baru. Baru lah betul mcm tu. Dah lah dlm warranty, pastu mintak harga lebih, ish memang tak patut betul! Pastu, tau takut bila kena gertak, napak sgt dia yg salah kan.

kirana said...

ntah2 kwn kak ayu tu tepon bgtau kata dia dari kdnhep ..hehehe..gemapq wat panggilan hangit pon ok gak noo

Suka Bebel said...

ada warranty lagi patutnya kan? aku penah ambik 3 barang sekaligus ngan senheng@senq ni. alhamdulillah servis dia memang ok.penah sekali rosak mesin basuh aku tu dia repair dan tukar spare part free plak lagi.cuma masa beli tu tambah dalam berapa ringgit untuk bayar insurans dia tapi tak cecah 50 hengget pun masa tu.skarang ni tak tau lah kan.hehe

my little family said...

genny, LG, Ana, suka bebel: lega...:-)MA pun ambik extra insurans gak.