Followers

nuffnang

Tuesday, October 13, 2009

mini open house..

Sabtu lepas bt makan2 sempena raye nih.. tp xde la apa sgt pun, cuma bt nasi dagang, bihun dan roti jala. tambah dengan lemang, laksam dan biskut raye of course. klu dak x dipanggil ala raye la kan..

Kami pakat gotong royong buat nagn teh mimie & che sue. Roti jala tu Teh mimi yg bt, bihun lak che sue..nasi dagang+ gulai ike tongkol , gulai telur kami pakat2 buat. klu MA sorang jek mmg x terbuat la..xdan.. ni pun kalut gak.. pestime la nih kira bt mini open house.. sblm ni ms dok umah lama xpernah buat pun.. mmg letih la tp seronok.Abah pulak keja2 mgemas + menyapu serta susun atur. :-)

Ni Nasi dagang yg sedang di kukus.. kena letak lesung klu xmau wap kuar..hehe

ni 1st batch yg sampai... my bibik pun ada tuh..hahaha..(ampun ye Bedah....hahahaha)
Adila, MA,Bedah,anak buah Asma, makcik Asma .
Lepas makan tu Asma kn masuk kelas pulak..maklum la bt PJJ, rajin sungguh.. MA pulak, otak dah tepu.. :-p


antara menu ari tu
nasi dagang, lemang, bihun, laksam, roti jala..main menu..
gulai ikan tongkol, gulai telur, kari ayam dan acar

Ni pulak Mulyadi, cik abe Adila.. dari jauh tu sanggup mai.. TQ ekk u all..

Ni pulak family MA, abg Nazar(abg Ipar), Dik Wa dan abiang (Nashriq)
Ni MIL punyer family . abah,Ipah, mak, Mak Tam, Man (biras)
abang Madi dan CIk E jek xde dlm gambar.

tak semua yg datang tu MA snap gambar, segan la..kang terkedu pulak depa2 nih. mana2 yg dah biasa je la MA ambik gambar.. hehe

Nur Iman (sepupu Anis) ngan Pak Ngah dia..

sbb kami belum pernah bt open house sblm ni..jadi byk jgk kena beli bekas2 utk letak makanan ni. MA xde la guna vantage atau corelle bagai tuh sbb takde pun..jadi MA beli jek bekas plastik bertutup yg boleh masuk microvave tuh.. lepas ni kena la mula membeli sedikit demi sedikit barang2 utk bt2 mkn nih.. bila dah mula hidup berkeluarga, benda2 mcm ni mmg dah jadi keperluan kan?

Pada yg sudi datang, terima kasih banyak2 yea.. :-)

5 comments:

Lee D'Langkawi said...

Jadi ko buat nasi dage n gulai ike ayo. Mesti sedap.

my little family said...

Abe, alhamdulillah...jadi...lego..dok rusing jgk takut2 cepat basi. hehe...
tp gulai ike tuh guna resepi mek jah..

Intan said...

Rindu nk makan nasi dagang & lakse!!

:P

my little family said...
This comment has been removed by the author.
my little family said...

intan..raya aji nanti kau leh mkn puas2 la.. aku mungkin xbalik kot...waaaaaaaaaa..sedeyyyyyyyyyyyyy..nyampah tul..next year aku akan pantau cuti H. :-p