Followers

nuffnang

Wednesday, September 29, 2010

Ada benda nk bgtau ni.... ^_^

Assalamualaikum w.b.t bt semua blogger & member MA yg membaca ngomel MA kali ni.

semenjak 2 menjak ni MA agak kurang aktif berblogging dah.. xmcm dulu.. pagi2 sblm start keja..mesti post n3. ada2 saja cerita nk share ngn ulos semua.

sebenarnya mmg seronok berblogging sbb sometimes kita dpt luahkan apa yg kita rs dan share something dengan semua. tp kadang2 idea ni on/off jadi MA pun dah jarang ngomel.

my last n3 was about my raya celebration kan? a very happy moments yg MA suka sbb dapat berkumpul ngn family..riuh rendah rumah jadinya. sakat menyakat tu mmg wajib la. lagipun bila masing2 dah ada kehidupan sendiri, hanya time raya la waktu terbaik utk kita semua berkumpul kan?

after few weeks, i have some good news to share with u all. mungkin ada yg dah tau.. xpe la. kita share lagi ekk.. :-)
cuba teka apa ekk? hehe...


jeng..jeng..jeng....



sebenarnya sekarang ni MA happy sgt2 sbb nanti Anis akan dpt 'adik'.. alhamdulillah MA dah pun pregnant lagi selepas miscarriage on Dec last year. kiranya sekarang ni tgh 'mabuk-mabuk' la.. usia kandungan masih lagi tak dapat ditentukan oleh doktor sbb ada sedikit kekeliruan.. tp last monday MA dah jumpa specialist..katanya kandungan MA ni br berusia 10 minggu. dan dijangka akan bersalin on 1 May 2011.. wah hari buruh tu... :-)

dan mcm biasa jgk alahan MA tiap kali pregnant mmg teruk.. muntah2 tu wajib.. xleh mkn esp sup,masak & bau org masak pun xleh.. letih yg amat sampai lembik bdn (mungkin sbb MA xmkn), sakit pinggang, perut dan pening. time mkn mmg prob sbb xboleh mkn. xtau nk mkn apa, mkn ja muntah...huhu.. loya manjang.. skrg plak tiap kali drive mesti rs sakit kat pinggang & bwh perut.. mcm tu jgk la klu dok lama.. mesti kn baring kejap.. bau busuk pd kebanyakkan benda sampai bedak pun busuk jadinya....huhu.. mcm2 la kan....


tapi TQ byk2 kat hubby sbb memahami dan banyak membantu.. dah tau bini dia ni kena lalui benda2 ni semua dan ringan tulang tolong MA di rumah. TQ ya sayang. :-)



Dan bt semua, doakan MA & baby ni sihat ya.. :-)

4 comments:

lemongrass said...

Tahniah untuk Mama Anis sekeluarga. Sure happy, excited tapi nervous jugak kan bila dpt khabar gembira ni. Semoga Mama Anis n baby sentiasa sihat dan dlm lindungan Allah.

genny da bomb said...

congratss kak ayu...jaga diri leklok ye..hope kali ni ok smp bersalin...

my little family said...

LG. Genny: mmg xcited sgt2.. tp seksanya mgharungi morning sickness + others alahan ni.. huhu
TQ ya.. :-)

zaza@mamaHanin said...

TAHNIAH k.ayu.. moga terus diberi kekuatan dan kesihatan berpanjangan.. xpa.. alahan tu kan baik utk baby sbnrnya.. lagi alahan terus means ur baby is getting well in ur womb.. positive to everything u face sepanjang tempoh 3 bulan nih.. hik3.. kemain lagi tu nasehat org tu.. hehehe.. (itu nasihat dr ustaz dan pakar Zainal taw kak! hehe)..

psstt: kalu tahun nih leh join group berpantang ujung tahun ek.. :)