Followers

nuffnang

Wednesday, October 6, 2010

mcmana nk hilangkan jerawat pasir time kita pregnant ya?

oh tidakkkkk!!!!



Assalamualaikum semua.. few days yg amat meletihkan.
hari ni alhamdulillah mendapat sedikit kekuatan untuk siapkan keja2 yg terbengkalai. (blogging ni kira terbengkalai ke? :-p )


hari ni MA nk mintak pendapat atau petua dari member2 semua ya. Sapa-sapa yg tau tu leh la share. Mcm ni.. sejak preggy ni muka MA byk timbul jerawat2 halus atau kita panggil jerawat pasir tuh. selalunya area dahi & dagu... huhu
tensen bila dah tumbuh banyak2 kat muka nih.


mungkin perubahan hormon kan tp xleh tgk la bila dah banyak2 kat muka ni. Dah la sekarang MA dah jd malas nk pakai make up bila ke ofis. hanya paksa diri pakai moisturiser, celak, bedak dan lipstik ja..
klu dulu siap taruk foundation dan eyeshadow bagai nih.. hahaha...


klu sapa2 ada suggestion krim apa yg sesuai dipakai esp mlm la utk hilangkan jerawat time pregnant ni..sudi2 la yea share ngn MA.. janji selamat utk kulit sbb ms pregnant kulit agak sensitif kan?

cayang korang semua... mmmuahhhhhhhhh!

4 comments:

Puteri Satu said...

apapun.. tahniah... satu club la kita...hiks..

my little family said...

Puteri Satu.. toche2... hehehehe

Deena said...

sama la kita.. skrg ni pegi ofis pun tak pakai mekap dah.. sbb tak larat sgt masa pregnant ni.. pagi2 nak mengadap morning sickness ni menyeksakan betul.. tapi demi anak tahan je la.. at least dpt merasa alam kehamilan.. :) cuma perut ni asyik angin je... & selera mkn pun makin takde...

my little family said...

deena, kak ayu lagi teruk..dah la muntah xkira masa, nk mkn xde selera, letih manjang, diabetes pastu skrg sakit kat perut & pinggang mcm dah 8-9 bln tau.. nk nangis pon ada..huhu