Followers

nuffnang

Thursday, February 26, 2009

'Saya ada 1,001 sebab' ??????????

'Saya ada 1,001 sebab'

Ish.ish..xpernah-pernah MA dok komen pasal apa yg di tulis dlm paper sblm ni. Even pasai si Memey + Norman pun MA merungut kat luar je..Tp ari ni bila tgk muka depan Metro pasal komen balas dari si Roslin tu rs nk marah pun ada gak. Memang la kita ni orang luar dan tak layak nk campur urusan depa tp bila dia dah p bgtau kat paper pasal kes cerai berai depa tu dan bila bekas isteri bt kenyataan balas, nak marah plak. Tak patut la...

sebab apa depa bercerai tu mmg terlalu personal la..kita pun xtau (dan xmau ambik tau pun) tp tgk la sapa yg p buka cerita dulu kat reporter pasai kes cerai berai ni? Bekas isteri ke Encik badminton kita? Rasanya, MA mula2 tau pasai kes kawin xsampai 2 minggu ni daripada En Badminton Dia dulu yg bgtau kat reporter. So bila bekas isteri buat kenyataan balas kat paper jgn dok melenting la beb. Masa ni baru tau malu , tertekan etc. Masa dok announce kat paper tu ada ke pikir pasai semua ni? Pikir ke pasal hati dan perasaan pihak yg lagi satu? Ish2... Klu mcm ni la punya pemikiran..rasanya kawin lagi pun lepas ni xkan ok jgk.

Perkahwinan tu sesuatu yang mulia. Sebelum berkahwin tu kenali la dulu pasangan..(walaupun xdpt 100%) so sekurang2nya xde la bila dah "aku terima nikahnya.." mula la rs ada yg kurang, x menepati kriteria etc. Ingat la, no body's perfect. Even diri kita sendiri pun!! Tp kalau rasa mmg dah xboleh sgt2 nk bersama, dan terpaksa berpisah dan perlu bt press conference., buat la sama2. Dok sekali dan bgtau elok2. Ckp xde jodoh. Orang pun xkutuk. Konon2 alasan segan sbb org dok ucap tahniah..(mmg patut pun ucap tahniah kan?) klu nk ckp gak, pikir la akibatnya..
kn jugak bg peluang kat bekas isteri buat komen balas utk bela diri dia gak. yea la, bila kita ckp mcm tu mesti org dok kata something wrong pasai bekas isteri kan? Mcmana nanti dia nk berdepan dgn org ramai? xterpikir ke perasaan dia + parents dia.. ish..ish.. jgn la selfish sgt. Lagipun reporter yg p cari dia.

So bila dia jwb balik tu..tau la plak nk rs malu etc.. em... mcm tu la jgk yg bekas isteri rs ms En Badminton kita bgtau reporter. so kn adil la..

MA x salahkan bekas isteri dia pun bt kenyataan mcm tu sbb kita pun kn jg maruah & air muka kita gak. Dia pun ada ibu & ayah gak, lagipun dia tu perempuan..lagi la.. so mmg patut pun bt kenyataan balas ! Klu orang xmau jaga hati & maruah kita..bt apa kita nk jaga maruah depa plak kan?

So..buat Roslin, sebelum bt sesuatu tu pikir2 la dulu impak pada orang lain sama. Sbb kesannya lambat laun, akan berbalik kat kita jgk.. pastu klu nak kawin..cari sendri..xpayah terima rekemen org.

p/s: mintak maap la klu hiper sket... sbb tgk dunia skrg byk sangat yg tak adil.. huhu..

6 comments:

echah_syed said...

betul betul betul.. :)

ade kawan combi..selepas nikah 1st nite dia mcm nak cari salah bini dia jek..sume serba tak kena.

selepas bercerai bini dia cakap yg dia masih dara kuikuikui :p

kantoi dia ade problem "toooo"

sape nak jwp!

kirana said...

bila kes mcm ni ..yg menanggung malu pihak pmpn..org akan bercakap2mesti ada tak kena ngn pmpn tu ..walopon hal sbnar org tak tau..tp org akan kata kat pmpn jugak

ooo dia kwen org rekemen ek...bercinta ke sblm ni..tak tau la kisah derang ni..tau bila dah cerai..malas nk baca paper pon...byk sgt kisah politik


tak sayang duit ke derang ni..kawen habis beribu2..idup bersama 12 hari jer..

QiStinA's said...

MA..moi blur le baca citer nie..he.he.. dah nye tak tau lak en badminton nie bercerai ke ape... pelikkan org nie... bercerai berai pun nak announce satu dunia...

my little family said...

combi + ana + moi:

tu yg MA geram tu..ish2..mmg 'panas' la bila bc Metro aritu.. apa2 pun sokong x-wife dia kuarkan kenyataan balas.. xkan dia je nk jg air muka dia kan? tau la celebriti.. :-(

p/s: ish...emotional plak i ni..hahaha

my little family said...

ana: tu la pasal,,org rekemen..si rekemen plak Raja Azmi..adus.... :-p

reena said...

pd pendapat kite kan yang... si roslin nih terang2 dah tnjk sifat ketidak gentleman dia tuh.... eish.... silap2 takde sape nak kawen dgn dia pas nih... padan muke... opppss...