Followers

nuffnang

Monday, March 30, 2009

Astana Kasih - kipas, hoob & built-in hob

Hari survey sedunia.. :-) Sebab kami nak beli kipas, survey lampu2 untuk pasang kat rumah tu dan built-in hob utk KC kami nanti. Kiang (our kontraktor) suh kami beli hood & hob siap2 sbb senang nanti dia nk set ukuran utk KC tu.

Ni kipas dinding untuk bilik tengah. kami pilih jenama KDK sbb klu jenama yang lain takut xtahan lama pulak. Harga RM220.00 tp lepas usha2 dapat la RM205.00. ok la..janji elok & tahan lama. Kami ambik yg guna remote. senang sket. Untuk kipas ni je 3,4 kedai kami survey. Ni yg paling last-time tu kedai nak tutup dah ponn..hahaha...


Ni pulak set hoob & built-in hob utk KC kami. Pening la nak cari yang murah sket tp elok..kakaka (ada ka?) banyak2 kedai yang kami masuk rata2 paling murah klu beli set dlm RM799.00. Ni kedai last jugak yg kami masuk. Jenama pilihan Elba. After discount tambah discount tokey tu sendiri plak dapat la RM659.00 . klu tak, harga promotion RM759.00.
Ni 3 burners nih. Apa lagi..terus rembat. kami ambik set hitam, baru cantikkk...hehe

minggu ni Kiang akan start buat KC. Hopefully menepati yg kami bincangkan.

4 comments:

kirana said...

cepat2 buat..nk tgk!

amik satu kontaktor ke asing2?

my little family said...

Ana: untuk grill, KC, wiring, plaster siling semua kontraktor yg sama. Actually dia ok, cuma grill tu salah paham je..tp sedey woooo... Frust sbb xsama ngn yg depan...huhu

idayu @ ayu said...

nanti dah buat KC upload gambar byk2 sure cun punya nie..

my little family said...

ayu: ala..KC MA yg biasa2 je..simple je..cuma excited je lebih2 nih..biasa la..hikhiik...