Followers

nuffnang

Wednesday, April 1, 2009

Astana KAsih- wiring

Semalam Kiong(kontraktor kami yg selepas ni akan di panggil K sahaja) datang rumah. Nak ambik ukuran hood + hob termasuk ukuran microwave dan oven sekali sebab minggu ni kerja2 KC akan bermula. Mula2 dia nk naikkan dinding dulu sbb KC kami U shape.( camner la rupenye KC ku kelak )

Dan sebelum dia balik, hus sempat ckp klu ada org nk bt set grill, suh ambik yg kami je. Pastu bt lain utk kami, yg match dengan grill sliding tuh. K sengih je..dia kata nanti dia try adjust sbb dia mcm tau yg kami tak berkenan. mmg ponn .. hehe..

Jumaat ni - kak Tini langsir akan datang ambik ukuran tingkap2 & sliding.
Sabtu - maybe kami nk htr sket barang2 ke umah tu.. nanti xde la serabut umah yg kami dok sekarang ni. Klu tak, rimas mata nengok. pastu p beli lampu & kipas siling plak.

Ni gambar2 wiring yg sempat MA ambik last week. tak banyak berubah ponn sbb kami plan nk pakai down light je..














Ni ruang tamu. kat dinding tengah tu nak letak set Tv so kn bt wiring ka kat situ.














Ni sink dlm bilik air no 2. Kami plan nak alih sink tu ke luar sbb nak letak mesin basuh kat dlm ni..














Sink tu nanti akan dok kat sini la. ok la, dekat dgn dining sket.














Ni plak siling yg dia orang buka untuk bt wiring tuh..


p/s: adoiiiii..mengantuk sgt2 nih..

7 comments:

kirana said...

ooo baru paham...pasal grill tu..
hehe kalo saya jadi MA saya suruh ja bukak tukar...dah hak kita kan..kita mintak cam lain..sapa suruh buat cam lain

kalo tak mau gak..mintak kurang harga byk sket

my little family said...

Ana: abih ana phm mcmana sblm ni? kekeke

shiemz said...

MA, salam perkenalan.... Wah dah nak dok umah baru yek.. shiem pun baru beli umah gak tp 2nd.. tapi dok umah tinggi la... heheh... ingat nak cat bila masuk nanti... yg lain2 tu kendian la..budget xde.. heheh

my little family said...

shiemz: x kisah la 2nd ke apa, janji umah kita sendiri kan? nanti upload la story pasai umah tu..leh kita pakat2 tukar pndpat. MA xleh acess blog u..nape ekk?

kirana said...

nka shout kat chatbox tak leh ...

MA,emel ana rohana[at]mimos[dot]my ,emel kat ana nnt ana print gi antor kan..bg tau jwatan apa nak...tulis ikut priority jawatan yg nak

genny da bomb said...

umah ni kat mana ni?waaaa...awning smp depan senang takyah nk pikir2 nk reno dah..umah saya 2nd hand..tu yang byk no kena abiskan..kena cat satu umah..

excited nk masuk umah baru...duit pun sama excited melompat2 kuar poket wakakakakaka

my little family said...

genny: ni kat sg petani. xkisah la 2nd hand pun, dah lepas reno nampak cam baru balikk..hehe..