Followers

nuffnang

Wednesday, April 29, 2009

Astana Kasih ~ Cat Umah

Rumah kami setelah kerja makeup selesai..hahaha.. klu cat sendiri tak tau bila siap sbb xde masa free tambah2 MA sekarang kurang sihat. (walopun MA suka kerja2 cat mengecat nih!) Amacam? Layan je la...

Ni ruang tamu. takde la sama sebijik dengan contoh ruang tamu yg MA tunjuk aritu kan?(pic kat bawah ni) Yea la yg tu pakai wallpaper..tp kira boleh la.. langsir pun nanti kaler coklat corak2 jgk...
Master Bedroom
actually ni kaler ala2 air milo (x ingt nak tgk nama cat tuh) tp bila snap kaler ni pulak kuar dlm kamera nih..
Ruang makan
Featuring Wall nya kaler kuning, yg lain kaler white lily @ ala2 krim.

Ni bilik tgh @ no.2. Pilih kaler biru lembut sbb nk matching dengan perabot yg ada sket kaler biru.
Lastly..bilik ketiga kami. pilih kaler light violet.
Muka kanak-kanak ceria...posing kalah model, kepala tetap senget..
tu trademark tuh..hehe

p/s: Jumaat ni kami akan p cuci rumah tu. Jom main air!

10 comments:

fantaghirolynn said...

eh eh.. sama la kaler bilik kita.. cayok2.. bila nak pindah?

shiemz said...

Wahhh!! bestnyer... shiem mang plan nak cat umah kaler nie... memang cantek kak! Maveles! Tapi nak tanya akak la, upah cat berapa ekkk? :D

diniedinar said...

cantik2 kaler cat tu. soft, sweet & natural. ayu guna cat ape ye..

kirana said...

akak!!!cantik ...
suka sgt color2 akak pilih tu
sama taste sebijik la kite ni..suka coklat2 gitu..hahahha

my little family said...

fantahgirolynn: tu la..bila check balik, sama pulak.hehe.. pindah xtau lagi tu..dlm bulan depan @ 6 kot

shiemz: tenkiu2,,hehe..upah tu rm400.rs2 mahal dak? cat beli sdri.

diniedinar: guna nippon satin glo & nippon spotless(mahal sket la kak tp berbaloi sbb anti kulat & leh cuci klu kotor..lgpun MA ni bkn jenis suka tukar2 cat tiap2 tahun so rsnya berbaloi kot..:-)

Ogy said...

cunnyaaa.....

my little family said...

Ana: tu la, bila hus akak tgk kan dia kata "sama la taste ngn kawan MA yg di blog tu" sejiwa kot..hehe..Cuma bezanya Ana jenis detail lagi, MA pulak jenis malas nk p survey segala..hahaha..

genny da bomb said...

cantik kak ayu!saya ingat nk kaler coklat camtu la..ingatkan dah cukup coklat kaler yang pilih skali tak cukup le plak..takpela redha je lah hihi..lagipn pasang lampu kaler putih mmg takkan nmpk effect sgt..tak suka lampu kaler kuning tak puas hihi

kirana said...

kak ayu,
agaknya sbb besday bulan sama..taurus gal kan..hhihi tu yg sejiwa kot ahhahahaha

eh upah rm400 tu berbaloi sgt2 kak..murah la tu..kat sini rm350 utk living saja..utk satu umah rm1500 upah indon

saya mana la detail sgt2 kak..ada la certain2 jer..cat2 ni tak sevey pon..beli jer

my little family said...

Genny: akak bab lampu tu abe akak la nk campur2 kaler..akak ikut je lgpun nmpak cantik jgk..hehe..bilik kaler warm tu leh cepat lena..akak xleh kaler terang2 sgt lgpun dah spare lampu terang utk cermin makeup nanti..hehe

Ana: yup, kita taurus gal kan? hidup taurus gal!! kakaka..