Followers

nuffnang

Thursday, May 14, 2009

Lauk pauk arini

Ari ni xde keja, gatai nak tayang makanan yg ada kat kantin (yg MA tapau utk lunch dan bwk balik umah..kekeke)

1. Limpa & rebung masak lemak kot..
2. Gulai ikan tu tp MA ambik telur ikan je.. :-p
3. Sup sayur
Ni ms MA p utk kali kedua ke kantin (gatai2 p bt 'lawatan' hehe)
Sup tulang ni baru je siap angkat dr periuk, apa lagi..tapau 2 katul utk dinner mlm ni..
p/s: abis diet aku...huhu
Ni la dia geng2 yang berada di dapur. Lunch hour, MA akan lepak kat sini la mkn ngn dia orang. Tu pasai badan ku makin kembang, ari2 keja dok hidu aroma dr dapur ni..kekeke..
Ni la Udang yg MA beli RM13/kg tu. Klu kat Kedai biasanya dlm RM15-RM18/kg.
Ni kirim kat mama kantin. leh la bt gulai cuti ni, xpun bt meggi udang..hehe
klu nak tau size dia besar lagi dr udang yang dok jual kat Tesco tuh.

7 comments:

M-a-r-n-i-z-a said...

sedapnya...
udang2 pun besh...

MA cikgu kat sekolah sg layar ka?

emil @ mamamia said...

amboi...MA..udang sikit punya fresh...kepala dok kerans lagi ye...bila nampak udang..mcm2 makanan dok terbayang hehehe

my little family said...

Marniza: tak la, MA keja kat PKG. tp ari2 anak murid sekolah tu panggil Ma cikgu jgk..kekeke

emil: tu la, sbb tu MA suka dok Kedah..byk dpt ikan/seafood yg fresh2..murah2 lak tu..hehe

kirana said...

hiks lauk tapau jer ka...bila nk letak lauk di masak :P wahhh ahahha saja nk kenakan akak

my little family said...

ana: memandangkan tahap kerajinan akak tipis ari ni so akak dengan bangga nya tapau jek dr kantin..hahaha.. tgk esk klu sempat akak tayang..sbb plan esk nk p JJCM..kekeke

echah_syed said...

dah pindah rumah baru ekk.bestnyerr :)

udang tu goreng pun sadapp..! :p

ummi afifah said...

murahnya udg tu... mula2 ingatkan masak tuk lunch...