Followers

nuffnang

Friday, August 14, 2009

Badnews for me..

Semalam dapat call dari Mimie yg dok sebelah umah bgtau yg CUDA ..adik bongsu MA yg dok kat Kelate suspek kn H1N1. dah 2,3 hari dia bgtau sakit kepala, mcm nk demam . Alih2..kelmarin p ke check suhu badan dia dah naik 39.7 celcius. sekarang kn kuarantin kat dlm rumah. Cuda ni(kami panggil nama manja dia) ada asma/penat. Tu yg risau tuh. skrg Bibi (anak sedara MA yg dok kat situ pun) dah demam..Mak dia pun sama. Ish..nak balik tgk..xbleh..bahaya..

smlm try call depa xdapat.. ingt nk tanya khabar & pesan suh minum jus apple byk2..nsib baik Ksue dah pesan suh minum byk jus apple tu. MA pun nk sms satgi sbb call xde sapa angkat pun.

Lepas dpt news pasai cuda tuh, Amirul..anak abang MA yg dok kat Langkawi pun semalam ada kat Unit Emergency sbb demam teruk. Amirul ni sekolah rendah lagi..pun ada penat jgk.. suhu dia semalam 40 darjah celcius. makin risau MA. Dah suruh dia minum jus apple tu..abang MA xtau pun pasai jus tu...nasib baik Ana bgtau dlm blog dia aritu.. Thanks Ana..

ops..stop sat..hubby nk p sembahyang jumaat. nk gosok baju...bai..

9 comments:

CikMin said...

CikMin doakan cuda sembuh ye MA..dan sume ahli keluarga MA...kt taman cikmin ni hari ni ada seorang kakak tu..muda lagi...meniggal dah kejap td..ada sakit lain jgk..tp ada la kaitan gan H1N1..AL-FATIHAH..

genny da bomb said...

kak ayu..jus epal ng jus oren kak..dua2 kan kalo ikut tu..bukan jus epal saja kan..huhuhuhu..

hope takde apa2 la..takut betul la nk pi mana2 skang ni

mama uzma said...

ya allah...
kesiannya...

iena n family doakan semua cepat sembuh..amin...

kirana said...

kak ..berdoa bnyk2...mintak sembuh cepat..


makan 6 bjik epal sehari..

rasanya kan..virus ni tak leh idup ngn benda berasid.
benda masam2

tu ad aor gbgpetua..spray rumah dgn air cuka

my little family said...

cikmin: AlFatihah..MA hrp pun family MA ni cepat pulih.

Genny: bg je minum semua jus epal/oren..

mama uzma:TQ..pun dok tunggu perkembangan..hrp xteruk .

Ana: spray air cuka? ye ka? ish klu depa ni dekat..ari2 beli apple bg minum. :-(

lemongrass said...

Mama Anis,
banyak2 bersabar and berdoa ye. InsyaAllah, adik Mama Anis n anak sedara sihat sembuh semula

echah_syed said...

air kelapa plus kurma.baca selawat dan minum.insyALLAH cuba ler :)

katak_78 said...

Ermm..kat Kuantan lagi teruk H1N1...mmg patut istihar darurat kat kuantan..nauzubillah.

my little family said...

Lg: kat sana ok ke? sini makin teruk gak..sana sini org dah pakai mask tau..

kak combi: nanti bgtau kat depa suh try, TQ ekk

Lynn: tu la ..dgr kata kuantan dah makin teruk..