Followers

nuffnang

Wednesday, August 5, 2009

minggu lepas Anis demam + ulser dlm mulut. sampai xleh makan. Kurus sat badan dia. beli ubat utk sapu dlm mulut tp dia pulak tak nak mkn.. 2 jenis tu beli - ubat titik & ubat sapu..huhu.. pastu mlm2 ms tido asyik meracau + menangis je. Habis org dia tendang. Bila tanya kenapa, dia xmau citer. Biasa nya dia akan bgtau ada 'mat kacau' ke apa kan? sampai bawah mata dia sembab. kesian tgk.. MA pulak tak dpt lena sgt sbb asyik2 terjaga je. Tp alhamdulillah lepas p berubat, tido dah tak meracau lagi. dah boleh dia tido lena. Mulut & demam pun dah ok...

Tp lepas tu abah dia pulak demam. balik2 je dari kursus kat Langkawi aritu demam tak kebah2. Makan ubat demam yg spare pun x baik, p klinik pun x jadi jgk..last2 xtau nk bt apa, bawak dia p hospital- bt saringan H1N1. bukan apa, sekarang ni..kena la beringat kan? Sbb takut nanti nyesal x sudah.. tak rugi pun p check.. kan?

Masa ke hospital Isnin lepas, punya la ramai yg demam + batuk. Pelatih2 PLKN saja dekat 20 orang masa tu. Semua pakai topeng. Risau pulak MA sbb kami xbawak topeng. SO duduk pun jauh2 la..takut terkena tempias pulak.. :-p
Masa kat saringan tu check suhu hub dah turun sket so dia kn jumpa doc je. Tak perlu ambik darah cuma doc ckp klu sakit berterusan lepas makan ubat yg diberi..kn cepat2 ke sana.. harap2 hus dah ok.. hari ni dia dah mula p keja..paksa diri walau masih xlarat sbb keja banyak + call manjang je dr opis.. huhu (kalah bos tu...) tp rsnya sbb sayang ni stress sama kot..

p/s: Yang.. keja2 jgk tp berpada2 la... klu xdan bt sorang..mintak back up :-(


5 comments:

genny da bomb said...

take care ya kak..skang ni..demam pun takleh tunggu lama2 kena pi cek cepat2..takut le gak kan

shaifulsafar said...

MA,
memang tengah musim sekarang ni... so, jangan lengah2 jumpa doktor kalau demam even tak teruk sangat...

nanti share la lagi progress deco kat rumah MA tu... bleh gak saya cari ilham dari apa yang MA buat tu... hehehe

my little family said...

genny: tu la..kira bulan ni keja jumpa doc la.. dah 3,4x jumpa doc kami ni.. :-)

Shaiful: InsyaAllah...bila dah siap nanti MA upload... :-)

kirana said...

harap tak der apa2 lah

risau2..hidup dalam ketakutan

my little family said...

Ana: tu la..skrg ni mcm2 penyakit pulak..