Followers

nuffnang

Tuesday, September 1, 2009

ngomel pagi Selasa

salam pagi Selasa buat semua geng. sbb semalam cuti rasa malas pulak nk mai keja hari ni. Kalau boleh bulan puasa ni nak duduk kat rumah je.. adoiiii nape pulak kena virus M keja nih.. (mungkin sbb xde bonus kot.. :-p)ms baca paper Utusan Online td ada story pasal MAWI & EKiN yg pestime sambut raya sebagai suami isteri.. Seronok bila bc excitednya depa berpuasa & bersahur bersama. Teringat masa baru2 kawin dulu.. :-p masa awai kawin semuanya indah kan.. maklum la pestime..suka mcm tu. :-)
bc story pasai depa ni leh la MA imbau pulak saat2 'indah' MA dulu2..hehe..

Masa dengar radio dalam kheta pulak , ada isu pasai harga petrol yg naik hari ni. MA pun terkejut sbb tak tau. Semalam xtgk berita jadi xtau yg harga minyak dah naik..huhu..
ada sorang pendengar tu yg call bgtau yg dia cukup BANGGA jadi rakyat Malaysia sbb dalam keadaan ekonomi sekarang, gaji yang tak naik, bonus tak dapat, barang2 mahal ... alih2 harga minyak naik.. emmm BANGGA 'BERMAKNA' tu.. :-D

Tentang persiapan raya ni, belum ada sebarang persiapan lagi.. Bila ingat je raya, sakit kepala.. Kadang2 nk raya pun xde mood.. ntah la..
klu sebelum kawin dulu rajin jgk buat biskut raya tp sekarang ni mood nk buat biskut mmg xde.
Tp xtau la esok lusa.. :-)

Apa-apa pun MA cukup suka dengan kehadiran bulan Ramadhan sbb dapat menikmati suasananya yg cukup tenang. Rasa best sgt tiap kali bulan Ramadhan muncul. tu la hikmahnya kot. Rasa tenang dan relax.


p/s: cuma harap sgt jgn ada yg suka tarik muka time posa ni.. otak MA sendiri pun mmg dah serabut nak pikir byk perkara, tak mau tambah lagi .. ada mslh berbincang..klu rasa nk pendam sorang2 terpulang asal jgn memberi kesan pada orang lain sudah. Jgn sampai nanti gunung berapi muntah lahar lagi.. :-(

4 comments:

kirana said...

baru seminggu entri sy klaur minyak rm1.75...dah naik ..huhuhuhuuh
tak sempat menikmati

pulak tu downgrade minyak kite lak tu...huhuuu kecian kat kite kan

my little family said...

tu la, sbb tu ada sorg mamat yg call Hotfm td bgtau dia bangga jd rakyat M'si..hahaha gaji apa xnaik, minyak yg naik..bangga tul dia..hahha

QiStinA's said...

salam mama anis... lama tak singgah maklumlah...kalau dah smpi kampung halaman nie kan... selamat berpose.. moga ramadhan kali nie lebih bermakna...insyaAllah...

my little family said...

Qistina: tu la..rindu punyer pasai kat dia tu p terjah blog dia..alih2 dah balik sini..hehe