Followers

nuffnang

Monday, October 19, 2009

kerja yg tak menjadi...

program ari Sabtu lepas yg tak menjadi...
hari tu kami plan nk pasang cermin 4 pcs IKEA yg kami beli. Dah lama pon beli cuma xsempat nk pasang. So Sabtu tu cik abe ku dengan semangatnya telah kuarkan set cermin tu dr bilik kunun2 nak pasang la.

...ni la cermin yg beli kat IKEA tuh...

bila dah set nak pasang kat mana, siap ambik measurement tape utk adjust agar center kedudukan cermin tuh..

...kami plan nk pasang kat dinding ni la..

bila nak start drill je..baru kami perasan yg set IKEA ni tak disertakan dengan skru. ek eleh.... bt penat jek..
...set drill pun dah ready nih....


pastu, che abe ku skali lagi dengan gigih dan penuh semangatnya kuar ke market kat taman ni untuk beli set skru sbb ingatkan mmg nak kasi jadi la jgk pasang cermin tu. Tp cukup menghampakan kerana kedai hardware tu xde jual pulak skru dinding (betul ka panggil skru ekk? ke paku? lantak la..)

jadi..dengan frustnya, kami terpaksa bungkus balik cermin tu & simpan kembali ke tempat asal td...huhu.. lepas ni xtau la pulak bila dpt pasang cermin tuh.. huhu kuchiwa..kuchiwa..


6 comments:

genny da bomb said...

yang tu bukan jenis pelekat ke kak?

my little family said...

tak..kn drill..klu lekat jatuh pecah kang..hehe

kirana said...

aikkkk bukan ke ada skru bulat2 gitu kan ???
dulu beli kat akak rasa mcm ada
tak pasan lak

my little family said...

yg bulat2 tu ada Ana, cuma yg drill tu xde..IKEA kan selalu jual asing skru tu..huhu

shaifulsafar said...

dapatkan katalog ikea 2010... anda pasti terpesona... ekekekeke

my little family said...

shaiful: kekekekeekee...iklan la pulak :-p