Followers

nuffnang

Wednesday, October 7, 2009

Nyaris excident pagi td

Tak banyak nk ngomel hari ni sbb tgh dok pulih semangat yg hampir hilang. :-(
pagi tadi on d way ke ofis, nyaris2 excident gara2 2 bijik kereta bangang yg tak reti nak sabar sket. Klu excident tu tak melibatkan orang lain, hanya dia dan kereta dia je mmg aku tak kisah. Tp bila dah effectkan orang lain ni yg nak marah ni.

meh aku story (tp maap la sbb arini bahasa kan 'aku' pulak)
pagi td on d way ke ofis mcm biasa hujan sket2. aku drive belah kanan jalan ari ni sbb kheta tak banyak sgt tp takde la pecut sbb ari ni jalan rs relax je. Ms lintas traffic light kat Mazra Edar , aku dah perasan sebijik honda accord baru ni yg dok depan aku asyik dok main brek jek..sat-sat dia brek.. dia main brek bknnye sbb apa, sbb dia follow kheta depan dia(xpasti kheta apa) terlalu rapat. Aku tau la tujuan dia nk suh kheta tu ke kiri. Tp kheta depan dia tu maintain je... bt bodo.

so aku jarakkan sket kheta (selama ni pun aku xpernah bawak kheta sampai rapat sgt ngn kheta depan..aku beringat tau..) bila lepas 1 selekoh tu tiba2 ada sebijik wira (rsnya..aku dah blur time nih) potong aku... maybe dia ingat leh lepas dok depan aku sbb dia konon2 nmpk aku dah jarakkan kheta dr honda accord td. (padahal dia tak tau , driver tu gila main brek)

nk dijadikan cerita, lepas dia potong je kheta aku..belah depan tu ada traffic light. aku pun xpasti mcmana, tiba2 aku tgk dia brek...dah secara automatik aku tekan brek...guna dua2 kaki sbb aku rs aku mmg dah hampir sgt2 ngn dia.. sampai la sreeeeeeeeeeeeettttttttt..bunyi tayar kheta aku, pastu hangittt je bau kat luar.. sah kheta aku la tu.

mmg binawe sggh mamat bangang yg bwk wira + H. accord td. tu kira aku dah jarakkan kheta tuh..klu aku join sama bwk kheta rapat ngn depa..mmg sah kheta aku akan kasi satu CIUMAN panazzzz kat kheta2 tu. nak cepat akhirnya jadi lambat terus.... dan nasib baik jgk sbb belakang aku kheta yg ada masih jauh ,jadi depa sempat brek.

dan............................... yg paling aku BERSYUKUR sgt2..ANIS xde time tu sbb bt masa ni Anis masih kat umah mak tok dia kat Alor Setar.. klu tak..mmg la..ada yg kena free ngan aku je pagi td..(walaupun kau pakai accord ke bmw ke, ada aku kesah?) bangang sggh....!


p/s: KESIMPULANNYA..KITA TAK PAYAH SPEED LAJU SGT, SE'TERROR' MANA KITA DRIVE PUN, ATAS JLN TU BUKANNYER KITA SORANG JEE..RAMAI LG YG ADA....TAKUT KITA JE YG TERROR TP ORANG LAIN? MCMANA PULAK..

BAWAK STEADY PUN KITA TTP AKAN SAMPAI JGK....BUKAN APA, TAKUT NANTI KITA BAWAK LAJU2 AKAN SAMPAI JGK TP KE HOSPITAL ATAU KUBUR!!!

BUKAN SETIAP MASA KITA AKAN BERNASIB BAIK..INGAT LA..

sekian saje bebelan aku hari ini...

5 comments:

Intan said...

Aku plak emo baca kau punya bebelan...

Sib baik x ada apa2..

:P

genny da bomb said...

kat kl ni bercambah org bawak cucuk2 ni..tak paham sungguh nak ligan pi mana tatau..ada aritu org dok cucuk2 belakang saya wat bodo ja..sbb saya pun dh bawak 110 dia nk laju lagi..last2 dia potong kiri..padan muka..ajar sket suh bawak slow2..sll cucuk2 ni plat kheta mesti J

CikMin said...

ya'ALLAH...seb bek x jadik apa2 kan...ishhhh..risau la klu dgr org2 xcident ni...

kirana said...

tu geram tu org bwk keta mcm tka da otak...mmg gerammmmm

my little family said...

intan: mmg aku tgh emo time tulih n3 tu ponn..hahaha

genny: tu la, klu nk laju ambik track. kn tgk jln la jgk..klu highway ok la..ni jln biasa..

cikmin: tu la pasai..cerdik yg bodo punyer org..kan..kan.. hahaha

Ana: betui2..