Followers

nuffnang

Monday, December 21, 2009

Bukan Rezeki Kami...

Assalamualaikum... agak lama rest hari ni baru sempat update sket blog. Cuma nk bgtau yg MA miscarriage last Thursday. Very dissapointed and sad. Tapi apa nak buat, kn redha segala ujian. Ni kali ke 2 MA miscarriage. Yg pertama tu masa kandungan usia 3 bulan, sebelum Anis. Kali ni pulak usia kandungan 2 bulan dan kerana kandungan luar rahim.

Buat masa ni rehat je kat rumah sbb masih tak boleh nk duduk lama2, rasa sakit sangat kat pinggang. Pagi tadi dah ke Hospital Sultan Abdul Halim, SP utk bt check up kot2 kena bt D&C. Alhamdulillah tak payah so tak perlu la 'check-in' dlm wad. actually semalam lagi MA dah kena tahan tp mintak balik dan datang pagi ni. NAsib baik Doktor tu kasi balik. :-p

ok la, bt member2 yang ada sedikit petua atau info 'berpantang' ni leh la share dengan MA ekk... apa yg boleh makan, apa yg tak boleh ekk... bukan apa, lupa la.dulu Tok Mek yg jaga, skrg sendiri mau ingat la... :-(

nanti MA upload gambar kenduri di Kelantan aritu. kenduri yg sungguh meriah tp MA xboleh mkn lauk pauk tu..tgk je la... huhu

10 comments:

CikMin said...

salam MA..bukan rezeki MA kali ni..insya'ALLAH..jika diizikan..ada la rezeki tu dtg lagi..byk bersabar ye MA..psl pantang pulak..mmg MA kena la pantang mcm org bersalin tu..terutama bab makan2..jgn makan yg sejuk2..

Suzi said...

ayu, aku pun tak arif sgt pasal berpantang ni walau anak dah 4 sbbnya sama cam hang, masa dlm pantang sentiasa dijga oleh nenak atau mak hihihi..
dulu masa aku gugur aku pantang mcm org bersalin gak ...jgn mkn yg sejuk2..sayur2 yg menjalar cuba elakkan. jangan buat kerja berat...

genny da bomb said...

kak ayu..sorry to hear that..hmm takpe byk masa lagi nak cuba..jgn sedih2 sangat k??

ermm pantang apa ek??pantang menda2 sejuk..sayo2 menjalar takleh..

yang tau yang leh makan singgang le..ikan ke daging ke..bakar2..sayo yg leh makan kucai..ermm dah lupa gak hihi..

kirana said...

tak per kak..tak der rezki..
mungkin kalau diteruskan pon bahayakan akak jugak...
ada la tu hikmah nya
sabar2 yer..pantang elok2..
org kata kalau gugur ni kena pantang lebih sket

Hezrin Ahmad said...

salam... xpela bukan rezeki x ni... insyaallah next time...
pantang jangan xpantang ye... kalau ikut my mum ckp... xleh mkn mende2 sejuk... tembikai,, tauge... but one year xleh mkn rebung, cempedak, jambu batu and cendawan... bisa katanya... anyway selamat berpantang

AHMOI said...

salam...bukan rezeki MA...moga anda tabah hadapi ujian Allah beri tu.

my little family said...

cik Min, Suzi, genny, Ana, Hezrin, Ahmoi tq semua atas nasihat. InsyaAllah MA akan cuba ikut. :-)
semua tu pasti ada hikmahnya kan. MA dah redha semua tu..

Azie said...

salam..tak pa ya..sabarkan ati..kita pon awal thn hr tu br pas gugur gak..kita pantang dlm sbln jugak..sejuk2, ikn pon tak leh sbarang..mana ikan gatal jgn mkn k..kita jaga dri sndri..main mkn ikan bkr ja :) tp sayur tu mkn gak..tk pa ya..pas ni try lg ok..chaiyok..chaiyok :)

emil @ mamamia said...

salam MA...sabar ye..mungkin bukan rezeki bt kali ni..insyaallah lain kesempatan...

pantang besalin yg emil tau..mcm biasa...jgn yg sejuk..berangin...take care ye ayu...

Anonymous said...

Simpati dengar berita nih. Mcm cheqsue juga gugur bulan april hari tu. Tapi Alhamdulillah tuhan maha kaya dia bg balik rezeki tu...sekarang cheqsue dah 5 bulan pregnant. Jgn malas berpantang mcm orang bersalin jugak tau :) cuma tak perlu bertungku aja...yang lain semua lebih kurang sama.